קבוצת חמת ממשיכה להרחיב את פעילותה ולייצר מנועי צמיחה נוספים בשווקי הבנייה והשיפוצים שבהם מתמקדת החברה. חמת מעדכנת היום, כי התקשרה בהסכם לרכישת 50% מיצרנית ומשווקת חזיתות למטבח, חברת פורמקס, תמורת כ-48 מיליון שקל. כמו כן, לחמת ניתנה אופציה לרכישת יתרת הבעלות בחברה, שמחיר המימוש שלה ייקבע על בסיס תוצאותיה של פורמקס בשנים הבאות.
פורמקס עוסקת בייצור ושיווק של חזיתות (דלתות) לארונות מטבח ואמבט ואלמנטים שונים לריהוט תחת המותג Formex, וכן מטבחי חוץ מאלומיניום תחת המותג Alumex. בנוסף, פורמקס קשורה בהסכם לייצור ארונות הזזה עבור המותג KLÖSS. פורמקס מעסיקה כ-170 עובדים ולה מפעל ייצור בשטח של כ-18,000 מ"ר הממוקם באזור התעשייה תפן על קרקע בבעלות המוכרים, כאשר לפורמקס תוענק האפשרות להמשיך ולשכור את השטח.
בתשעת החודשים הראשונים של 2021 רשמה פורמקס הכנסות של כ-75.6 מיליון שקל ו- EBITDAשל כ-14.1 מיליון שקל. זאת, לעומת הכנסות של כ-71.8 מיליון שקל ו- EBITDA של 12.1 מיליון שקל בשנת 2020.
יואב גולן, יו"ר קבוצת חמת: "עסקת פורמקס משתלבת בצורה מצוינת עם פעילותינו הקיימת והעתידית בתחום הקמעונאות ובתחום המטבחים וזאת כחלק ממימוש תוכניתנו האסטרטגית ליצירת מנועי צמיחה חדשים ולחיזוק מנועי הצמיחה הקיימים של קבוצת חמת. זאת, בדגש על פעילויות המתכתבות עם פעילויות הליבה של הקבוצה ומיקודה בשווקי הבנייה למגורים והשיפוצים".
יאיר לוי, סמנכ"ל הכספים של קבוצת חמת: "פורמקס הינה חברה עם פוטנציאל צמיחה גבוה, נהנית ממוניטין חזק בענף המטבחים, עם טכנולוגית ייצור ייחודית בארץ והנהלה איכותית. שילובה בקבוצת חמת, לצד מטבחי זיו שעל רכישתה הודענו בחודש שעבר, תייצר עבורנו פלטפורמה חזקה בתחום המטבחים, שאנו רואים בו כבסיס נוסף להמשך הפיתוח של הקבוצה בעתיד".
בכוונת חמת לממן את העסקה ממקורותיה העצמיים וממימון חיצוני, וצפוי כי לא תידרש לבצע השקעות מהותיות כלשהן בפורמקס.