שבוע מסחר זה בבורסה המקומית ייפתח בירידות כאשר המניות הדואליות מגיעות עם פער שלילי של 0.81%, ביום שישי המגמה בשוקי העולם הייתה שלילית בצורה חריגה עקב החשש מהווריאנט החדש "אומיקרון". אירופה, אסיה וארה"ב סיימו בירידות רוחביות של 2% בכל המדדים. בזירה המקומית, התחזקות השקל דועכת שער הדולר מזנק ל - 3.19,כרגיל שערי המט"ח פועלים הפוך לבורסה עקב מכירת המניות ורכישת דולרים ומעבר למטבעות חזקים, הכלכלה הישראלית ממשיכה לקבל שבחים כאשר סטנרד אנד פורס בשבוע שעבר ציינו לחיוב את העברת התקציב, יציאה מהקורונה, הקטנת החוב והשקעה בתשתיות, אליהם מצטרפים כלכלני הבנק השוויצרי מקרדיט סוויס אשר מציינים את ייצוא הסחורות ושירותים מישראל, בנוסף לצריכה פרטית חזקה ומדגישים כי התמ"ג ימשיך לעלות.
ביום חמישי הסתיים המסחר בתל אביב בעליות שערים בניגוד לעולם. מדד תל אביב 35 עלה 0.6%, תל אביב 90 התחזק 0.5%, מדד הבנקים זינק 0.84%, מדד הנדל"ן טיפס 0.7% , כאשר לא התקיים מסחר בארה"ב
ביום שישי המסחר בניו יורק הסתיים במגמה שלילית. דאו ג’ונס צלל 2.5%, מדד אס.פי 500 נחלש בשיעור של 2.27% ונאסד"ק השיל 2.23% הנפט ממשיך להיות תנודתי מאוד ונחתך ביום שישי האחרון במעל 13% ומחירו 68 דולר, הזהב עומד על 1788 לאונקיה, הביטקויין ירד ל 55 אלף דולר
המניות הדואליות של ת"א 35 חוזרות הבוקר לתל אביב בפער שלילי 0.81% . בצד השלילי יחזרו טבע 2.65% נייס 0.7%, נובה 1.7% טאואר 2.22% אורמת 5.6% גם מחוץ למדד ת"א 35 מניות רבות חוזרת בירידות חדות
פרסמו דוחות בחמישי ושישי:
מגדלי ים התיכון – פספסה רווח עקב שערוך המדד המחירים לצרכן אל מול הפקדונות דיירים שגרמו להוצאות מימון חריגות של 22 מיליון ש"ח.
מנרב דיווחה על רבעון שלישי חלש מאוד והפסד של מעל 8 מיליון ש"ח אל מול רווח של 16 מיליון ברבעון מקביל אשתקד, החברה מסבירה כי סיום פרויקטים, סגירת מפעל הפלדה ומכירת מנרב פרויקטים (תחום היזמות) יכולים לשלוח את מנרב לשנה הפסדית נוספת.