בנק לאומי ישראל עוסק בפעילות בנקאית פיננסית בישראל ובעולם. הבנקים פועל במגוון פתרונות בנקאים למספר סוגים של אוכלוסיות יעד, בנקאות פרטית, בנקאות עסקית, בנקאות מסחרית ובנקאות קמעונאית למשקי הבית. חלק ניכר מהשירותים המוצעים בבנק ניתנים באמצעות חברות בנות, כמו חברת כרטיסי האשראי לאומי כארד, שירות משכנתאות, חיתום, שוק ההון ועוד. מניות החברה נסחרות במדד ת"א 35 לפי שווי שוק של 38.3 מיליארד ש"ח.
בשבוע שעבר פרסם הבנק את תוצאות הרבעון השני של השנה עם רווח מרשים של 1.6 מיליארד שקלים ותשואה על ההון של 17.9%. דירקטוריון הבנק אישר חלוקת דיבידנד של 630 מיליון שקלים שהם 30% מהרווח הנקי. אבל לא הכל ורוד בבנק בעל שווי השוק הגבוה בישראל, סכסוך עבודה עם ועד העובדים הביא להענקת מענק של 60 מיליון שקלים לעובדי הבנק שאולי יביא לעשן לבן והסכמות בין הצדדים.
ניתוח טכני
מניות הבנק נסחרות במגמה עולה כבר מספר חודשים רב ואת התיקון של השנה שעברה צלחה באופן מרשים עם יציאה קדימה בחודש נובמבר האחרון למהלך שעל פניו טרם אמר את המילה האחרונה. המעבר בתחילת השנה מעל 2,000 נקודות והתבססו הוא זה שהפך תקליט במניה עם סיום המגמה השלילית בעקבות משבר הקורונה באופן רשמי.
מסיום חודש מאי מניות הבנק נעות בתנועה הצידה ובסוג של מימוש. הדוחות בשבוע שעבר הביאו דם חדש לנייר שדחפו אותו לגבוה שנתי חדש מעל אזור של 2,600 נקודות אשר היווה כהתנגדות בחודשיים וחצי האחרונים.

מניית לאומי – גרף יומי
פריצת השיא טובה ומעלה את הרף כלפי מעלה. יעד התבנית הנוכחית עומד על אזור של 2,750-2,800 נקודות בשלב ראשון. בדיקה של אזור הפריצה ויותר מכן, אפילו כניסה פנימה מתחתיו ורצוי שלא להגיע לאזור השפל האחרון סביב 2,500 נקודות יהיה אפילו טוב יותר ליצירה של שפל עולה נוסף בדרך ליעדים.
רק ירידה ברורה מתחת ל 2,400/10 תהיה שלילית בעיניי ותביא ככל הנראה גם לסיום המגמה העולה של השנה האחרונה, עד אז, ההנחה הקיימת היא כל ירידה לצורך עליה.