מדד הדקס הגרמני (30 DAX) - מכיל את 30 החברות העיקריות הנסחרות בבורסה לני"ע של פרנקפורט.מערכת Xetra מודדת את ביצוע 30 החברות המרכיבות את המדד ומשערכת את ערכו. בשל כמות חברות קטנה יחסית, המדד אינו מייצג בהכרח את הכלכלה הגרמנית. בין החברות הנסחרות במדד ניתן למצוא את אדידס, דויטשה בנק, אליאנס, הנקל, דיימלר, מרק, סאפ, סימנס וולקסווגן ועוד.
ניתוח טכני
המדד נסחר בירידות שערים חדות היום (ב’) בפתיחת שבוע המסחר לאחר נעילת מסחר שלילית בארה"ב ואווירה שלילית בשווקים בשל וריאנט הדלתא של וירוס הקורונה שמרים ראשון בעולם למרות החיסונים.
המדד נע קרוב לחודשיים בתנועה הצידה סביב רמות שיא רב שנתיות. רמת שיא תקופתית סביב 15,800 נבדקה רק בשבוע שעבר כשכעת המדד נסחר מתחת לתמיכה טכנית של החודשיים האחרונים סביב 15,300 נקודות. שבירה ונעילה ברורה מתחת לרמה זו מעמידה יעד יורד של כ 500 נקודות כלפי מטה לאזור של 14,800 נקודות שם קיימת תמיכה דומה לנוכחית שהם השפלים של חודש מאי האחרון. עד כאן הכל טוב וסביר בטח שאני מציין טווחי מסחר קצרי טווח ולאחר תקופה של תנודתיות נמוכה.

מדד הדקס – גרף יומי
בראיה מעט יותר רחבה המשך ירידה יכולה בהחלט לפתוח תיקון טכני מעט עמוק יותר וזה אומר תיקון למהלך העולה מנובמבר שנה שעברה סביב 11,400 נקודות ועד לשיא האחרון שצוין לעיל. במקרה כזה ירידה עד לאזור של 14,100-14,000 נקודות תהיה סבירה ביותר. גם תיקון טכני 38.2% לכל הגל העולה האחרון וגם ירידה של 10% מהשיא האחרון מה שיכניס את המדד לתיקון בהגדרה.
אידיקטורים טכניים נותנים גם הם אישורי שורט ואין להקל ראש בתיקון מעט עמוק יותר ממה שלא ראינו בחודשים האחרונים. האם הפעם נראה תיקון כזה? ניתן לשוק להחליט.