חברת נופר אנרגיה מנהלת מו"מ לרכישת 100% מהזכויות של קרן נוי ושותפיה ב"נוי מגלים" בפרויקט מגלים, מתקן תרמו סולארי בהספק מותקן של 121 מגה ואט, הנחשב למתקן הסולארי המניב הגדול בישראל, ומהגדולים מסוגו בעולם. החברה היתה בהפסקת מסחר הבוקר עד לפרסום ההודעה וכעת מזנקת 8%.
תחנת האנרגיה מגלים, הממוקמת באזור אשלים שבמועצה אזורית רמת נגב, היא המתקן המסחרי הראשון בישראל לאנרגיה תרמו-סולארית, המכונה גם אנרגיה סולארית מרוכזת (CSP) על בסיס טכנולוגיית מגדל שמש.
המיזם כולל 50,500 הליוסטטים מבוקרי מחשב, בעלי שטח פנים של יותר מ-20 מטר רבוע, המתפרסים על פני שטח של למעלה מ-3 קמ"ר. בנייתו של הפרויקט הושלמה בהצלחה במהלך 2019, והוא חובר לרשת והחל הפעלה מסחרית במסגרת הסכם זיכיון BOT לתקופה של 28 שנה עם מדינת ישראל.
ההליוסטטים עוקבים אחר השמש בשני צירים ומרכזים את קרני השמש אל דוד קיטור, המונח על גבי מגדל בגובה כולל של כ-240 מטר, המייצר קיטור בטמפרטורה ולחץ גבוהים אשר מוזרם לאחר מכן לטורבינה המייצרת חשמל.
נופר אנרגיה מקדמת כיום הקמת פרויקטי אנרגיה מתחדשת בישראל, בארצות הברית, בספרד, באיטליה וברומניה. ביצוע העסקה כפוף, בין היתר, לביצוע בדיקת נאותות של נופר לפרויקט אשר צפויה להתחיל בימים הקרובים. העברת האחזקות במגלים תהיה כפופה לאישור המדינה מכוח הסכם הזיכיון של הפרויקט.
החברה צפויה לשלם כ- 580 מיליון ₪ עבור רכישת 100% מהזכויות בפרויקט אשר צפוי להניב לה הכנסות שנתיות בהיקף של כ-270 מיליון ₪, EBITDA שנתי בסך של כ-190 מ ₪ וFFO שנתי בהיקף של כ-120 מיליון ₪.
לאחר השלמת העסקה, סך כל הנכסים של נופר אנרגיה המחוברים לרשת ונמצאים בהליכי הקמה צפוי לעמוד כ- 1.1 ג’יגה שצפויים לייצר הכנסות שנתיות כוללות מייצור חשמל בהיקף של כמיליארד ₪ כבר ב-2023.
פרויקט מגלים הוא אחת ההשקעות הבולטות בקרן נוי 1 שגויסה בשנת 2011 ונמצאת לקראת סיום חייה ומימוש נכסיה. הקרן השביחה את הנכס במהלך תקופת ההשקעה בו וסבורה שעדיין ניתן להמשיך להשביחו ואילולי הגיעה לסוף חייה הייתה מחזיקה בו עוד שנים ארוכות.
מקרן נוי נמסר: "עסקת מגלים הינה ציון דרך משמעותי במיוחד עבור הקרן ומשקיעיה. הקמת הפרויקט לוותה בלא מעט אתגרים הן ברמת לוח הזמנים והן ברמת התקציב ובהובלתה של הקרן הגיע להפעלה מלאה ברמת ביצועים גבוה במיוחד הבאים לידי ביטוי בשווי הפרויקט. אנו משוכנעים שהעסקה ככל שתיחתם תהווה נדבך חשוב גם בפעילות של נופר ותתרום להתפתחותה".
נדב טנא, מנכ"ל נופר אנרגיה: "עסקת מגלים מהווה קפיצת מדרגה משמעותית לנופר וצפויה להשתלב באופן מיטבי בפעילויותיה, תוך התבססות על הסינרגיה הגבוהה עם המודל העסקי הייחודי ויכולותיה ההנדסיות, התפעוליות והניהוליות של החברה. מתקן מגלים מצטרף לשורת הפרויקטים שהחברה מקדמת בישראל, בארצות הברית, באיטליה, בספרד וברומניה תוך בניית תמהיל נכסים מגוון, אשר צפוי לייצר כבר ב-2023 הכנסות כוללות מייצור חשמל בהיקף של כמיליארד ₪".