פרדי אבוקרט, מנכל קליל<br>קרדיט: ראובן קופיצינסקי
פרדי אבוקרט, מנכל קליל קרדיט: ראובן קופיצינסקי

יצרנית החלונות ופרופילי האלומיניום קליל תעשיות בהובלת צורי דבוש ובניהולו של פרדי אבוקרט, פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2021, המלמדות על שיא בהכנסות ברבעון כחלק מיישום התכנית האסטרטגית להגדלת היקפי הפעילות, עלייה ברווחיות התפעולית והכפלה של הרווח הנקי.

 

ההכנסות ברבעון הראשון צמחו ב-26.7% ל-108.4 מיליון שקל, בהשוואה ל-85.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. הצמיחה הדו-ספרתית נבעה בעיקר מהגידול בכמויות המכירה, משינוי בתמהיל המכירות ומכך שברבעון המקביל היקף המכירות היה יחסית נמוך בשל התפרצות נגיף קורונה. כל זאת, בקיזוז ירידה במחירי המכירה.

 

הרווח הגולמי ברבעון עלה ב-21.5% ל-32.6 מיליון שקל, בהשוואה ל-26.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. שיעור הרווח הגולמי עמד על 30.1%. הרווח התפעולי עלה ב-29.3% והסתכם ב-20 מיליון ש"ח.

 

בשורה התחתונה, חברת קליל סיימה את הרבעון עם הכפלת הרווח הנקי ל-16.4 מיליון שקל, בהשוואה ל-8.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נבע בעיקר מהצמיחה בהכנסות, והשיפור ברווחיות התפעולית, וכן מהכנסות מימון של כ-1.2 מיליון שקל בזכות עליית שווי תיק ניירות הערך, בעוד שברבעון המקביל היו לחברה הוצאות מימון נטו של 3.7 מיליון שקל בגלל הירידות החדות בשוקי ההון בארץ ובעולם עם התפרצות נגיף הקורונה.

 

לאחרונה חשפה קליל את עיקרי התכנית האסטרטגית שלה לשנים 2021 עד 2025. לפיה תחתור החברה להגדלת נתח השוק שלה בתחום מערכות האלומיניום לבניה בישראל, לצד שיפור הרווחיות בטווח הבינוני והארוך.

 

לצורך הגשמת התכנית האסטרטגית תנקוט החברה במספר פעולות, ביניהן תשווק לראשונה תריס וארגז תריס כיחידה אחת - מוצר הצפוי ליהנות מביקושים גבוהים, שדרוג ואיחוד מערכי הייצור של החברה, תכנית השקעה להקמת מתקן צביעה מתקדם לצביעה עצמאית, פיתוח סדרות חדשות, העמקת שיתופי הפעולה עם היצרנים "מורשי קליל" ושדרוג "חווית הלקוח" בתהליך רכישת המוצרים.

 

יו"ר דירקטוריון קליל ובעל השליטה צורי דבוש: "השינויים האחרונים בקליל אפשרו לחברה לעמוד בביקושי שיא ולתת מענה מהיר ויעיל ללקוחותינו. סדרת הבאוהאוס זוכה להכרה של מיטב האדריכלים וממשיכה לצמוח במכירות. אנו שמים דגש מיוחד על שדרוג חווית הלקוח וממשיכים לפתח מוצרים פורצי דרך מבוססי עיצוב".

 

פרדי אבוקרט מנכ״ל קליל: "אנו גאים להציג היום רבעון שני ברציפות בו מחזור המכירות של החברה חוצה את רף ה-100 מיליון שקל. הרווח הנקי גדל בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. תוצאות אלו ניתן לזקוף ליכולתה של קליל להעניק שירות איכותי במתן מענה מהיר ומדויק לצרכים המשתנים של הלקוחות שלנו ולשינוי בתמהיל הלקוחות".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש