קרן פימי מדווחת היום על רכישת 80% מקבוצת גל שבב, הפועלת בתחומי הייצור וההרכבה של מערכות אלקטרו מכניות ואלקטרו אופטיות מתקדמות, עבור כ- 100 מיליון דולר. גילון בק, שותף בכיר בפימי, ימונה ליו"ר הדירקטוריון.
גל שבב מכניקה בע"מ, נוסדה בשנת 1989, מוחזקת ומנוהלת על יד משפחת עמר. החברה והחברות הבנות שבבעלותה המלאה, עוסקת בתכנון, עיצוב, ייצור והרכבה של מערכות אלקטרו מכניות ואלקטרו אופטיות, תוך מתן מענה לכל צרכי הלקוחות – החל משלב הרעיון-פיתוח-עיצוב ועד לייצור סדרתי ותמיכה טכנית ולוגיסטית למשך חיי המוצר.
קבוצת גל שבב כוללת בתוכה גם את חברות ת.מ.ק אופטיקס העוסקת בייצור מערכות אופטיות מורכבות למגוון תעשיות, מרסקו - ספק שירותי עיבוד שבבי ועינת טכנולוגיות הפועלת בתחום שירותי מחקר ופיתוח למערכות ופתרונות אופטיים ומכניים. מטה הקבוצה ומפעל הייצור וההרכבה נמצאים ביבנה.
גילון בק, שותף בכיר בפימי: "אנו שמחים על השותפות עם חברת גל שבב. פימי מזהה את תחומי הפעילות של החברה, ובפרט תחום המוליכים למחצה, כתחומים בצמיחה גבוהה, המהווים מרכיב מרכזי בפיתוח הכלכלה והטכנולוגיה המקומית והגלובאלית בשנים הקרובות ומאמינה בפוטנציאל הפיתוח העצום של החברה.
הנהלת החברה, אשר מאז היוסדה מספקת תוצרים ופתרונות טכנולוגיים מהשורה הראשונה, מובילה חברה איכותית ובעלת ידע ייחודי. אני משוכנע כי יחד עם הנהלת החברה ובשילוב הניסיון שלנו בהשבחת חברות, נצמיח את החברה ונמשיך לממש את הפוטנציאל הקיים בה."
קרן פימי נוסדה בשנת 1996 והיא קרן ההשקעות הפרטית הראשונה והגדולה בישראל עם נכסים מנוהלים של מעל 6 מיליארד דולר. הקרן רוכשת שליטה בחברות ומבצעת בהן תהליכי השבחה משמעותיים.
עד כה רכשה הקרן שליטה ב- 96 חברות ומימשה 64 מהן בהיקף עסקאות של למעלה מ- 5.5 מיליארד דולר. הקרן מעסיקה כיום למעלה מ- 30,000 עובדים ופועלת בכ- 50 מפעלים בישראל ועוד עשרות מפעלים וחברות ברחבי העולם.