יום המסחר האחרון בשבוע המסחר המקוצר של חול המועד הסתיים בעליות שערים, בדומה למגמה בשוקי אסיה ואירופה הבוקר ולמסתמן בחוזים העתידיים בניו יורק שעברו בשעה האחרונה לעליות.
מדד תל אביב 35 עלה 0.35%, תל אביב 125 הוסיף 0.5%, מדד הבנקים עלה בשיעור קל של 0.07%, מדד הנפט נחלש בשיעור דומה, מדד הנדל"ן טיפס 0.6%. מבין המדדים הסקטוריאליים בלט מדד הביומד בעליה חדה של 2.4%.
את מחזורי המסחר הגדולים ריכזו היום מניות דלק קבוצה בירידה של 1.4%, לאומי עלה 0.77% במחזור ער ודיסקונט נסגר ללא שינוי. מחזור המסחר במניות הסתכם היום ב-887 מיליון ש"ח, מחזור דליל בשל החג. מחזור המסחר באג"ח הגיע ל-1.01 מיליארד ש"ח. המחיר שנקבע היום למימוש ולפקיעה של נגזרים שבועיים על מדד ת"א-35 הוא 1604.41.
במדד תל אביב 125 בלטו בעליות מניות קמטק שזינקו 9.4% לאחר שהחברה דיווחה על קבלת הזמנות למערכות בדיקה ומדידה בהיקף של מעל ל-20 מיליון דולר, ממספר לקוחות העוסקים בייצור מארזים מתקדמים ומוליכים למחצה מורכבים. עוד עלו קומפיוג’ן שהוסיפה 6.7% ונובה שטיפסה 4.8% על רקע פער ארביטראז’.
מנגד, פריגו איבדה 2.9% בעקבות פער ארביטראז’ שלילי איתו חזרה הבוקר מיום המסחר הקודם בניו יורק, מספנות ישראל נחלשה 2.8% ללא דיווח וגב ים איבדה 2%.
חברת אינטרקיור זינקה בתום המסחר בשיעור של 9.6% אחרי שפרסמה את תוצאותיה לשנת 2020 ולרבעון הרביעי של השנה, אותו סיכמה עם הכנסות של 27 מיליון ש”ח. אינטרקיור מציגה צמיחה של יותר מפי 15 בהשוואה לרבעון המקביל ומעל 20% לעומת הרבעון הקודם. בנוסף הודיעה החברה כי היא נערכת למיזוג סופי עם חברת SPAC בשבוע הבא, לפי שווי של 300 מיליון דולר.
גם חברת הקנאביס קנאשור פרסמה דוחות היום, עם הכנסות של כ-3.5 מיליון שקל אך גם עם הפסד גולמי של כ- 14.5 מיליון שקל. יחד עם זאת, מנכ"ל החברה אמר ששנת 2020 היתה שנת הנחת התשתיות עבור החברה, כאשר 2021 צפויה להיות שנה של צמיחה עבורה. המניה הגיבה בעליה חדה של 11.2%.
חברת רובוגרופ פרסמה גם היא את תוצאותיה לחציון השני של השנה ולשנת 2020 כולה והציגה מעבר לרווח נקי של 1.4 מיליון דולר לעומת הפסד של 2.7 מיליון דולר בשנה הקודמת. צבר הזמנות בחטיבת ה-STEM עלה לכ-8.1 מיליון דולר. יחד עם זאת, אחרי טיסה של למעלה מ-200% בשנה האחרונה, המניה הגיבה בירידה של 6%.