ריט 1, קרן ההשקעות במקרקעין (ריט) דיווחה היום על רכישת מרכז לוגיסטי באזור התעשייה בנאות חובב. המרכז הלוגיסטי נבנה ע"י חברת שרונים בניה ופיתוח, שבבעלות שרון נחום וערן גולן, המתמחה בהקמת מרלו"גים, עבור מיזם משותף של חברת שרונים וחברת דותן ליין בבעלות דורון מזרחי ומשפחתו.

 

בשלב זה משתרע המרלו"ג על שטח מבונה בהיקף של כ-15,600 מ"ר ועלות רכישתו עומדת על כ-80.2 מיליון ₪, שמומנו כולם ממקורות עצמיים של החברה.

 

על פי ההסכם, התחייבו המוכרים לבנות תוספת למרכז הלוגיסטי של כ-2,500 מ"ר, שתימכר לריט 1 תמורת כ-11 מיליון ₪ עם השלמת הבניה ואיכלוסה על ידי השוכר. דמי השכירות עבור הנכס שנרכש עם התוספת הצפויה, יעמדו על כ-5.28 מיליון ₪ ומשקפים תשואה של 5.8%.

 

 

הנכס, לרבות תוספת הבניה, מושכר לחברת בית גנזים, חברה מובילה בישראל לשירותי גניזה וארכיב, לתקופה של 9 שנים עם אופציות להארכתו. חברת גנזים פועלת כ-40 שנה בתחום ומנוהלת על ידי דורון מזרחי וחתנו יניב שנק.

 

רכישה זו מהווה נדבך נוסף לאסטרטגיית הצמיחה של ריט 1 בתחום התעשייה והלוגיסטיקה. ומגדילה את היקף תיק הנכסים בתחום זה הכולל 12 מתחמים באזורים אסטרטגיים ברחבי הארץ המשתרעים על פני שטח של כ-150 אלף מ"ר.

 

שמואל סייד, מנכ"ל ריט 1: "אנחנו מאמינים וממשיכים באסטרטגיה של פיזור תיק הנכסים המניבים של החברה בהיבטים הגאוגרפיים ובשימושים השונים. רכישה זו היא חיזוק נוסף למגזר הלוגיסטיקה בתיק הנכסים של החברה. מיקום הנכס ובעיקר האופציות להגדלתו, הופכים אותו לאטרקטיבי ומתאים עוד יותר לכוונות החברה.

 

מגזר הלוגיסטיקה הוא אחד המגזרים הצומחים הן בתיק ההשקעות שלנו והן ברמה הארצית. מבנה ההון היציב של החברה מאפשר לנו להמשיך ולבחון הזדמנויות עסקיות בעת הזו".

 

נאות חובב, הוא פארק אקו תעשייתי מתפתח הסמוך לכביש 40 וברדיוס של כ-40 ק"מ מהישובים ירוחם, דימונה, ערד וקריית ההדרכה של צה"ל. הפארק מהווה עוגן כלכלי מרכזי בנגב לתעשייה בת קיימא וצמיחה ירוקה בישראל ובעולם. שטח הפארק כ-80,000 דונם והוא מספק פרנסה לכ-11,000 משפחות בנגב. היקף הייצוא של המפעלים בפארק הכוללים בין היתר את כי"ל, אדמה, טבע ועוד חברות מובילות נאמד בכ-4 מיליארד דולר בשנה.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש