קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

יום המסחר הראשון לשבוע זה הסתיים בירידות שערים חדות, בדומה למגמה בשווקי העולם בסוף השבוע, ולמרות האופטימיות שמביא איתו מבצע "תן כתף" לחיסון אזרחי ישראל. בבריטניה התגלתה מוטציה חדשה של וירוס הקורונה ובקבינט הקורונה השרים אישרו כי כל השבים מבריטניה, דנמרק ודרום אפריקה ייכנסו למלוניות בידוד. איום הסגר הכללי מושמע שוב, אך עדיין לא התקבלה החלטה בנושא.

 

מדד תל אביב 35 ירד 0.93%, תל אביב 125 נחלש 0.89% , מדד הבנקים נפל 1.34%, מדד הנדל"ן נחתך 1.9% ומדד הנפט איבד 2.7% .

 

את מחזורי המסחר הגדולים ריכזו מניות בנק דיסקונט בירידה של 0.43%, נייס טיפסה 3.2% במחזור ער ולאומי איבד 1.15%. מחזור המסחר במניות היה גבוה יחסית לימי א’ והסתכם ב- 1.2 מיליארד ש"ח ומחזור המסחר באג"ח הגיע ל-1.5 מיליארד ש"ח.

 

במדד תל אביב 125 בלטו היום בעליות מניות אלוט שזינקו 8.5% אחרי שהמניה חזרה מסוף השבוע בניו יורק בפער חיובי ענק של 11%, אילקס מדיקל עלתה 6.4% ללא דיווח ולייבפרסון טיפסה 5.5% גם היא על רקע פער ארביטראז’ חיובי. מנגד, אלקטריאון נפלה 5.9%, פתאל איבדה 4.7% ואוגווינד נחלשה 4.4%.

 

חברת האנרגיה המתחדשת ג’נסל דיווחה היום על זכיה במכרז של חברת החשמל במקסיקו, שבחרה במערכות הגיבוי של ג’נסל (GenCell G5rx) כמערכות שיגבו את מערך תחנות ההשנאה שלה, המשרת את מרבית אוכלוסיית מקסיקו, בהיקף של 6 מיליון דולר. מניית החברה זינקה 6.1%.

 

נופר אנרגיה וקרן נוי השלימו סגירה פיננסית בהיקף של כ- 128 מיליון אירו לפרויקט בספרד. השלמת הפרויקט, בהיקף של 169 MW צפויה במחצית הראשונה של שנת 2022; המימון מהווה כ- 56% מסך היקף עלות הפרויקט. מנייתה של נופר עלתה היום 3%.

 

בסוף השבוע יחגגו ברחבי העולם את חג המולד. ביום חמישי יתקיים מסחר חלקי בבורסות באירופה - גרמניה, איטליה, צרפת, אנגליה שיסגרו מוקדם וביום שישי לא יתקיים מסחר באירופה, ארה"ב, ברזיל ועוד.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש