אסא (אסי) לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס<br>קרדיט: יח"צ
אסא (אסי) לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס קרדיט: יח"צ

חברת האנרגיה המתחדשת אנרג’יקס מקבוצת אלוני חץ, מדווחת כי פרויקט להקמת חוות רוח בפולין בהספק כולל של כ- MW56, המוחזק בשותפות על ידי החברה נכלל ברשימת הזוכים במכרז רוח לתעריף מובטח לייצור חשמל שפורסם על ידי רשות החשמל הפולנית.

 

בהתאם לתנאי המכרז, חוות הרוח תהיה זכאית לתעריף מובטח, צמוד מדד המחירים לצרכן בפולין למשך 15 שנים, ביחס לתפוקת חשמל בשיעור ממוצע של כ- 80% מצפי ייצור החשמל בחוות הרוח. 

 

עלות ההשקעה הצפויה להקמת חוות הרוח מוערכת ב 250-280 מיליון ש"ח. החברה מעריכה כי ה- EBITDA השנתי הממוצע שתניב חוות הרוח הנ"ל עם הפעלתה המסחרית המלאה, אשר צפויה החל מהמחצית השניה לשנת 2022, מוערך בסך של 25-28 מיליון ש"ח (צמוד מדד).

 

אסא (אסי) לוינגר, מנכ"ל אנרג’יקס מסר: "אני שמח על זכייתנו במכרז לתעריף מובטח שהתקיים בפולין ביחס לחוות רוח בהספק כולל של כ- MW56. פרויקט זה, מצטרף כשלב רביעי לפרויקט Banie, ולאחר הקמתו צפוי להפוך את פרויקט Banie לחוות הרוח הגדולה בפולין בהספק כולל של כ- MW245.

 

אנרג’יקס רואה בשוק בפולין פוטנציאל רב ומנוע צמיחה בתחום הרוח ואנו פועלים באינטנסיביות להמשך הרחבת צבר הפרויקטים בייזום בטריטוריה זו. הניסיון שצברנו בשילוב הקשרים האיתנים שלנו עם הספקים המובילים ממצבים אותנו היטב כשחקן משמעותי בתחום הרוח בפולין."

 

נזכיר כי לחברה יש כיום פעילות בישראל, ארה"ב ופולין. ההספק הכולל של מערכותיה במדינות אלה מסתכם לסך של MW402 פרויקטים בהפעלה מסחרית, כ- MW415 פרויקטים בהקמה וטרום הקמה, כ- MW516 פרויקטים בשלב ייזום מתקדם ולמעלה מ-MW1,200 פרויקטים בשלב הייזום.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש