יום המסחר השני לשבוע זה נפתח בירידות שערים קלות ובהמתנה לפתיחת שבוע המסחר בעולם, כאשר ברקע מספר הנדבקים בקורונה שממשיך לעלות ויגרור איתו כנראה החזרה של מגבלות על פתיחת חנויות ואפילו מעלים חששות מסגר נוסף, ואי היציבות הפוליטית לקראת הליכה לבחירות רביעיות בתוך שנתיים. 

 

באסיה נפתח שבוע המסחר בירידות שערים, מדד הניקיי היפני ומדד שנחאי מאבדים בשעה זו 0.65% ומדד הנג סנג יורד 1.5%. החוזים העתידיים בניו יורק נסחרים כעת בירידות של עד 0.3% ומצביעים על פתיחה שלילית ונסיגה מהשיאים במדדים שנקבעו ביום שישי האחרון. 

 

אמש הסתיים המסחר בתל אביב בעליות שערים חדות, בדומה למגמה בשווקים בסוף השבוע. מדד תל אביב 35 עלה 2.1%, תל אביב 125 הוסיף 1.87%, מדד הבנקים טיפס 1.56%, מדד הנדל"ן התחזק 2.6% ומדד הנפט זינק 2.9% על רקע החלטת מועצת אופ"ק על קיצוץ התפוקה בכחצי מיליון חביות נפט ליום, לראשונה מאז חודש ינואר.

 

חברת הבניה דוניץ נפלה 11.7% לאחר שדיווחה כי המו"מ שניהלה עם חברת קנדה ישראל לצורך מיזוג בין החברות הסתיים לאחר בדיקת נאותות, שלאחריו החליטה ישראל קנדה לא להתקשר בהסכם המיזוג והסבירה כי התמורה המבוקשת על ידי האחים דוניץ, כפי שנכללה בהצעה, גבוהה מהשווי בפועל של החברה. 
 
כלל ביו זינקה 14.5% על רקע הודעת החברה על תוצאות טובות בניסוי שלב 1 של גמידה סל לטיפול בסרטן מסוג לימפומה נון הודג’קינס. בעקבות התוצאות מתכוונת החברה להתחיל בניסוי קליני שלב 2 ולהגיש IND במחצית הראשונה של שנת 2021.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש