חברת רם-און השקעות והחזקות בניהולו של עמית רגב, הודיעה הבוקר כי פולירם תעשיות פלסטיק השלימה בהצלחה את הנפקתה לציבור לפי שווי של כמיליארד שקל.

 

במסגרת ההנפקה רם-און מכרה כ-8.6% ממניות פולירם ועוד כ-4.3 מיליון אופציות בתמורה ל- 86 מיליון ש"ח (כ-84.6 מיליון ש"ח בניכוי הוצאות הנפקה). התמורה העתידית ממימוש אופציות, שניתנו לתקופה של 24 חודשים במחיר מימוש של 12 ש"ח למניה, צפויה להסתכם בכ- 51.6 מיליון ש"ח.

 

כתוצאה ממכירת מניות פולירם צפויה רם-און לרשום בדוחות הקרובים רווח הון משוער לפני מס של כ-50 מיליון ש"ח. התמורה מהצעת המכר צפויה להתקבל בידי החברה בימים הקרובים. לאחר השלמת ההנפקה, תישאר השליטה המשותפת בפולירם על ידי קרן פימי ורם-און ושיעור ההחזקה של רם-און בהון המניות של פולירם ירד מ-35% ל-26.4% (כ-22.1% בהנחת מימוש מלוא אופציות).

 

רם-און סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2020 עם סך מאזן של כ-215.5 מיליון שקל, מזומנים שווי מזומנים ונכסים פיננסים לזמן קצר של כ-37.1 מיליון שקל , הון עצמי של כ-163.8 מיליון שקל, כ-76% מסך המאזן.

 

לחברה מדיניות חלוקת דיבידנד לפיה יחולק מידי שנה דיבידנד בסכום שלא יפחת מ-35% מהרווח השנתי הנקי של החברה. בספטמבר חולק דיבידנד של כ-14 מיליון שקל ובנובמבר חילקה החברה דיבידנד נוסף בסך 5 מיליון שקל.

 

השקעות החברה בחברות אחרות, שאינן נסחרות ומסווגות כנכסים פיננסיים, לא נפגעו כתוצאה ממשבר הקורונה ואף ניכרת עליה בביקושים למוצריהן, כגון מוצרי החברות classoos ו- proprep העוסקות בלמידה מרחוק.

 

התקדמות נרשמה גם בחברת kando בעלת טכנולוגיה ייחודית לניטור מזהמים בשפכים, שהצלחתה באיתור covid19 במערכות הביוב זכתה לפרסום. לחברת האנרגיה בקו-גנרציה המופעלת ע"י גזiteeo  פרויקט פועל ראשון ומוצלח, פרויקטים נוספים לקראת מימוש והסכם מסגרת BOT עם חברה קשורה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש