חברת אקוואריוס, שפיתחה מנוע בעירה פנימית קטן, ירוק וחסכוני, פרסמה היום תשקיף סופי להנפקת מניותיה בבורסה לניירות ערך בתל אביב, תחת הסימול AQUA. מהתשקיף, עולה כי החברה קיבלה התחייבויות להשקעה ממשקיעים מוסדיים בהיקף של כ - 214 מיליון שקלים. ביום ראשון צפויה אקוואריוס לצאת לשלב הציבורי של ההנפקה במטרה לגייס כ - 5 מיליון שקלים נוספים. המסחר במנייה צפוי להתחיל לאחר השלמת ההנפקה במהלך השבוע הבא.
את ההנפקה מובילות חברות החיתום של אוריון, אפסילון ופועלים IBI, והחברה מייעדת את כספי הגיוס למימון והרחבה של פעילותה העסקית השוטפת. החברה לוותה בהנפקה על ידי משרד הרצוג פוקס נאמן, עורכי דין.
גל פרידמן, יו"ר אקוואריוס: "שמחים על ההיענות והבעת האמון של הגופים המוסדיים המובילים בישראל. אנו מתכוונים למנף את ההון שנגייס על מנת להביא את בשורת המנוע הזעיר לכל מקום בעולם".
לפני היציאה להנפקה בבורסה בת"א, אקוואריוס התקשרה בהסכם השקעה בסך של עד 10 מיליון דולרים עם הענקית היפנית TPR, יצרנית המתמחה בייצור בוכנות, חלקי חילוף וטבעות בוכנה לרכבים. סה"כ גייסה אקוואריוס לפני ההנפקה 37 מיליון דולרים, ובין משקיעיה הבולטים ניתן למצוא את מריוס נכט, ליאון רקנאטי חברת MAX (יבואנית סקניה בישראל), ד"ר גדעון שטיין (המדען הראשי של מובילאיי), Musashi Seimitsu היפנית ומשקיעים נוספים.