חברת ביו ויו העוסקת במערכות ממוחשבות לזיהוי תאים חריגים בתחומים שונים, ובפיתוח בדיקות חדשות המסייעות בגילוי סרטן, מדווחת היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2020.
הכנסות החברה ברבעון השלישי של השנה עמדו על כ - 7.6 מיליון שקל, בהשוואה להכנסות של כ - 10 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2019 ושל כ - 5.65 מיליון שקל ברבעון השני השנה. על פי דיווח החברה, הקיטון בהכנסות ביחס לאשתקד נובע בעיקר מקיטון במכירות מערכות ל - ABBOTT עקב התפרצות מגפת הקורונה בשלהי הרבעון הראשון של 2020.
ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של 2020 עמדו על כ - 18.7 מיליון שקל, ירידה בהשוואה להכנסות בהיקף של כ - 25.4 מיליון שקל בחודשים ינואר - ספטמבר 2019. הירידה בהכנסות נובעת מירידה במכירות עקב מגפת הקרונה.
הרווח הגולמי ברבעון השלישי עמד על כ - 4.85 מיליון שקל, בהשוואה לרווח גולמי של כ - 5.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד ורווח גולמי של כ - 3.6 מיליון שקל ברבעון השני השנה. שיעור הרווח הגולמי התחזק לכ - 63.8%, לעומת כ - 57.2% ברבעון השלישי של 2019.
בחברה מסבירים כי הקיטון ברווח הגולמי לעומת רבעון מקביל אשתקד נובע מהירידה בהכנסות. מנגד, הגידול בשיעור הרווח הגולמי נובע מצעדים שהחברה נקטה להתמודדות עם מגפת הקורונה, בין היתר צמצום כמעט מוחלט של נסיעות לחו"ל ובמקביל תמיכה בלקוחות מרחוק והורדת שכר רוחבית החל ממאי.
הרווח התפעולי ברבעון השלישי הסתכם בכ - 1.88 מיליון שקל, 24.7% מההכנסות, בהשוואה לכ - 1.6 מיליון שקל, המהווים כ - 16% מההכנסות ברבעון מקביל אשתקד.
בשורה התחתונה, ביו ויו מדווחת על עלייה ברווח הנקי לכ - 1.7 מיליון שקל, לעומת כ - 1.55 מיליון שקל רווח נקי ברבעון השלישי אשתקד וכ - 127 אלף שקל ברבעון השני השנה. בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד הרווח הנקי על כ - 1.2 מיליון שקל (כ - 6.4% מההכנסות), בהשוואה לרווח נקי של כ - 1.6 מיליון שקל (כ - 6.3% מההכנסות) בתקופה המקבילה אשתקד.