קרדיט: EV-Edge
קרדיט: EV-Edge

חברת איי.סי.בי העוסקת בתחום הביומד מדווחת היום כי המשא ומתן שניהלה עם חברת מגמנט לא הוביל להסכם סופי ומחייב עד לתום מסגרת הזמן שנקבעה בין החברות וכי העסקה לא תצא לפועל.

 

כזכור, בחודש שעבר הודיעה איי.סי.בי על עסקת מיזוג עם חברת מגמנט, חברה גרמנית הפועלת בתחום טעינה אלחוטית של כלי רכב. שתי החברות חתמו אז על מזכר הבנות לא מחייב למיזוג בדרך של החלפת מניות וקבעו מסגרת זמן להשלמת העסקה, שפקעה ב-22.11.

 

מגמנט מפתחת פתרונות טעינה אלחוטיים, המבוססים על רכיבי בטון מגנטי, המיועדים לטעינה של כלי רכב חשמליים. יישומי הטעינה האלחוטיים שמפתחת מגמנט מבוססים על חומר מגנטי ייעודי, שפיתחה החברה, המיועד לטעינה של מגוון כלי תחבורה חשמליים. פתרונות אלו, הולכים יד ביד עם המגמה העולמית של מעבר לתחבורה חשמלית.

 

על פי הודעתה של החברה, מגמנט הודיעה לה שאין בכוונתה להאריך את תוקפו של מזכר ההבנות ובשל כך נפסק המו"מ בין החברות להשלמת העסקה. בהודעה מסייגת איי.סי.בי ואומרת כי היא בוחנת את המשך צעדיה ותעדכן אם תתקבלנה החלטות נוספות או תושגנה הסכמות אחרות בינה לבין מגמנט.

 

כחלק ממזכר ההבנות הראשוני, העבירה איי.סי.בי למגמנט סכום של 200 אלף ש"ח כהלוואת גישור. תנאי הסכם ההלוואה ימשיכו לחול ביחס שהועבר כבר, אך יתרת הסכום – 800 אלף ש"ח נוספים עליהם דובר בהתחלה, לא תועבר למגמנט.

 

אמש הודיעה חברת להב אל אר שבשליטת אבי לוי, כי קיבלה אופציה לרכישת 35.2% מאיי.סי.בי, ללא תמורה. האופציה שניתנה ללהב אל.אר היא לרכישת כ-8 מיליון מניות לפי מחיר של 1.5 שקל למניה ו-5.2 מיליון מניות במחיר של 2.5 שקל למניה, ובסך הכל, כ-13.2 מיליון מניות.

 

מניית החברה היתה בהפסקת מסחר עם פרסום ההודעה, ומתרסקת כעת 52%, לאחר שבחודש האחרון מאז פרסום הודעת המיזוג טסה החברה ביותר מ-100%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 17
    ואם היה יוצא המיזוג

    גם היית אומר את זה? אתמול שיצאה ההודעה גם להב חתומה עליה, אתה טוען שהחברה שם נוכלים?
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דובי
    • 23/11/2020 15:41
  • 16
    דובי אתה לא מחדש

    ואין לי בעייה להפסיד סמיכות ההודעות מצגת לפני שבוע והכל קורס אחרי כל ההודעות הטובות זו נוכלות לשמה
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • שרלוק הולמס
    • 23/11/2020 15:26
  • 15
    מבחינתי זה הזמן להכנס

    אם היה נסיון להתמזג ולא צלח , זה אומר שבכוונת החברה להתמזג והיא תחפש מקור חדש . ואני מתכוון להכנס
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • מיוד
    • 23/11/2020 15:21
  • 14
    דבר ידוע בשוק ההון כשמפסידים

    מחפשים אשמים. תלמד, לא כל מיזוג יוצא לפועל. יש מקרים שכן ויש מקרים שלא, הפעם לא. נפל המיזוג נגמר החלום יוצאים כמו גברים ויודעים להפסיד.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דובי
    • 23/11/2020 15:12
  • 11
    אני לא מחזיק כרגע

    כדי שאני יקנה את החברה היא צריכה להיות בשווי של13-15 מיליון... אבל אני שמרן. מפספס הרבה עסקאות אבל כבר שנים שלא מפסיד בעסקאות מיזוג
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • רע
    • 23/11/2020 14:57
  • 9
    מגמנט

    מגמנט, אשר טוענת כי המוצר שלה הרבה יותר יעיל מהמוצר של המתחרה אלקטריאון +0.58%, מתכוונת להגיע לבורסה בישראל כי בגרמניה היא לא מצליחה לגייס כסף. בישראל לעומת זאת (ע"ע אלקטריאון) הם מאמינים שיקבלו השקעות.(כתבה של ערן סוקול מביזפורטל)
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • מיוד
    • 23/11/2020 14:55
  • 7
    מזכיר את החברה הרודיום ופנאקסיה

    עם ההעליה המטאורית של הרודיום השלד ל1300 , פנאקסיה היום 296 . השלד מעלה עור ובשר רק למראית עין

    • ,nr
    • 23/11/2020 14:48
  • 5
    שווה 40M שח, אם לא הייתי מקבל שם

    סטירה.... והייתי מסתכל אובייקטיבית מבחוץ, כנראה שהייתי קונה את השלד....
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Hookset
    • 23/11/2020 14:42
  • 4
    יצא מהתיק, עשו עליי סיבוב|8|

    בקרת נזקים, 50% הפסד, מזל שהסכום לא גבוה אבל עדיין, מרתיח, איזה עסקה זוועה... בכל אופן, למי שעדיין שם, או מתכנן לרכוש, עברתי על ההודעה במאיה, בין השורות, ניראה שהדלת שם לא סגורה, לי אין עצבים להפוך למשקיע אז זרקתי...
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Hookset
    • 23/11/2020 14:37
  • 3
    סמיכות ההודעות שלשום עם להב

    והיום על ביטול לא משאירה ספק יש פה עסק של נוכלים נראה מי יביא אותם ראשון למשפט ויזכה ביצוגית
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • שרלוק הולמס
    • 23/11/2020 14:36
  • 1
    אני אף פעם לא קונה עסקה בהתהוות

    או את השלד או לאחר ההקצאות... גם לא אחרי הסכם סופי. ממש לא נעים לראות. אישית חשבתי שזאת עסקה סגורה. כרגע השווי גבוה לדעתי.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • רע
    • 23/11/2020 14:31