דר דדי סגל , מנכל פנאקסיה<br>קרדיט: פנאקסיה
דר דדי סגל , מנכל פנאקסיה קרדיט: פנאקסיה

יצרנית מוצרי הקנאביס הרפואי פנאקסיה, הודיעה היום על קבלת היתר ממשרד הבריאות ליצוא מסחרי ראשון לאוסטרליה של שמנים מבוססי קנאביס רפואי. השמנים מיוצרים על ידי פנאקסיה בסטנדרטים רפואיים ומדעיים מחמירים, ובמינון קבוע של חומרים פעילים בכל סוג מוצר. יצוא מסחרי ראשון של השמנים לאוסטרליה ותחילת מכירות צפוי עד סוף שנת 2020.

 

השמנים ליצוא לאוסטרליה הינם שמנים מסוג EPI המיוצרים מתפרחות קנאביס המגודלות על ידי שותפתה, חברת בטר – קאן פרמצבטיקה (Better), המיועדים בעיקר לטיפול בילדים עם אפילפסיה או על הספקטרום האוטיסטי, ונמכרים כיום על ידי החברה ועל ידי בטר במחיר מסובסד עבור מאות ילדים בישראל.

 

חשוב לציין כי ישראל הינה פורצת דרך ומובילה בינלאומית בכל הנוגע לטיפול בילדים הסובלים מאפילפסיה חשוכת מרפא ואוטיזם באמצעות שמני קנאביס רפואי. טיפול אפקטיבי זה זוכה כעת להכרה גם באוסטרליה ובעולם.

 

היתר היצוא שהתקבל מתווסף לשני אירועים משמעותיים עליהם הודיעה פנאקסיה בשבוע האחרון. הראשון, היתר יצוא לאוסטרליה של תפרחות קנאביס רפואי יחד עם שותפתה שיח והשני, קבלת היתר שיווק בגרמניה של סדרת מוצרים מבוססי שמן קנאביס רפואי.

 

פנאקסיה היא החברה הישראלית היחידה כיום בעלת תקן EU-GMP מרשות בריאות אירופאית המאפשר יצוא של כל סוגי מוצרי הקנאביס הרפואי למרבית מדינות אירופה ולמדינות נוספות.

 

דדי סגל, מייסד ומנכ"ל פנאקסיה: "אנו משלימים שבוע רצוף של הישגים גדולים לפנאקסיה ולתעשיית הקנאביס הרפואי כולה ונרגשים לקבל היתר יצוא מסחרי ראשון מסוגו למוצרים מעובדים מבוססי שמן קנאביס רפואי.

 

כמפעל הייצור היחיד בישראל בעל תקן EU-GMP מרשות אירופאית המאפשר יצוא של מוצרי קנאביס רפואי לאירופה ולמדינות נוספות, היתרי היצוא לאוסטרליה מהווים פירות ראשונים במימוש ההשקעות רחבות ההיקף שביצענו בשנתיים האחרונות כהיערכות ליצוא, בדרך להאצת הצמיחה ולהגדלת שיעורי הרווחיות על מוצרי החברה עם מכירתם בחו"ל."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש