אילן רביב, מנכל מיטב דש<br>קרדיט: רמי זרנגר
אילן רביב, מנכל מיטב דש קרדיט: רמי זרנגר

מיטב דש התקשרה בהסכם השקעה נוסף ברייגו, ביחד עם משקיעים נוספים, ובהם מנכ"ל מיטב דש ומנהל תחום ההשקעות האלטרנטיביות במיטב דש, כחלק מסיבוב הגיוס הנוכחי של רייגו שצפוי להגיע לכ- 3 מיליון דולר.

 

חברת Reigo פיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית ,Big Data, ואלגוריתמים מתקדמים לחיזוי ביצועי הלוואות מגובות נדל"ן בארה"ב, המאפשרת תשואה מנוכת סיכון מוגדלת, הנובעת מהורדת ההסתברות לחדלות פירעון באופן משמעותי, קיצור זמן ההחלטה ומתן האפשרות לפיזור רחב.

 

ההשקעה ברייגו נעשית ממקורותיה העצמיים של מיטב דש. במקביל התקשרה מיטב דש בעסקאות אופציה כך שלאחר מימושן המלא, וככל שתמומשנה, צפויה החברה לשלוט ברייגו. מימוש האופציות כפוף לתנאי מימוש, ועל כן במועד זה אין כל ודאות כי תנאי המימוש לעסקאות האופציה אכן יתמלאו.

 

בנוסף, מיטב דש הינה בעלת השליטה בשותף הכללי של קרן ההשקעות – ’קרן רייגו מבית מיטב דש’, שצפויה לגייס כ- 100 מיליון דולר. קרן רייגו רוכשת ניירות ערך לא סחירים המונפקים על ידי חברות אמריקאיות שמספקות או רוכשות הלוואות בעלות חוב בכיר (שעבוד ראשון) מגובה נדל"ן בארה"ב וכך מתאפשר פיזור רחב של מאות הלוואות בקרן. להערכת החברה, מדובר בתחום עם ביקושים רבים ותשואות נאות ולכן הפוטנציאל העסקי לגיוס כספים לקרן בשנים הקרובות הוא משמעותי.

 

דוד אללוף, מנהל תחום השקעות אלטרנטיביות במיטב דש: "אנחנו רואים ביקוש הולך וגדל לאשראי, ביקוש שהתפרצות נגיף הקורונה העצים עוד יותר, אך במקביל מוסדות בנקאיים מערימים קשיים על יזמים לקבל אשראי לטווח קצר לטובת עסקאות נדל"ן בארה"ב והתהליך כולו ארוך ולא יעיל. המודל החדשני של Reigo מציג יעילות מוכחת ע"י ניתוחים טכנולוגיים מתקדמים ושימוש בבינה מלאכותית בצורה שעוד לא נראתה בענף הפיננסים. הדיוק של המודל של רייגו כמו גם המעוף והחדשנות של יזמיה, צפויים לעשות Disruption משמעותי לשוק ההלוואות המסורתי".

 

יריב אומר, מייסד-שותף ומנכ"ל Reigo: "עולם ההשקעות בהלוואות נדל"ן מנותח כמעט באותן שיטות כבר עשרות שנים, אקסל וגישה ליותר נתונים החליפו את הנייר, אבל שיטת קבלת ההחלטה נשארה דומה. האלגוריתם של רייגו מבוסס על אנליזה ודרוג של מיליוני הלוואות לפרויקטי ונכסי נדל"ן בעבר ובהווה ואינטגרציה של מאות מקורות מידע, ומעצב מחדש את מודל הסיכון. הטכנולוגיה שפיתחנו גורמת לוועדת ההשקעות אצל משקיעים וגופי האשראי, להיות ממוקדת ומושכלת ולהבין טוב ומהר את הסיכונים והיתרונות בעסקה."

 

מיטב דש דיווחה לאחרונה על השלמת סבב גיוס הון מוצלח לליקווידיטי, חברה נוספת בתחום ה- Fintech שהייתה בשליטתה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש