קבוצת דלק מדווחת היום כי קיבלה הודעה מחברת איתקה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 100 מיליון דולר, שינתן לחברת בת של החברה המחזיקה במלוא הון המניות של איתקה. חלוקת הדיבידנד מצטרפת לחלוקה נוספת שבוצעה בחודש מאי 2020 בהיקף של 20 מיליון דולר.
בנוסף, הודיעה איתקה על השלמת ההליך התקופתי המבוצע פעמיים בשנה, של בחינה מחדש של מסגרת ה-RBL (מסגרת אשראי המבוססת על עתודות הנכסים) הניתנת לניצול עם הקונסורציום של הבנקים הבינלאומיים שהעמידו את ה-RBL.
יתרת המסגרת המשוכה מסתכמת במועד זה בכ-700 מיליון דולר, וזאת לעומת יתרה משוכה של 1.055 מיליארד דולר בסוף שנת 2019, וסך מסגרת לניצול של כ-1.1 מיליארד דולר. במסגרת הליך הבחינה מחדש נכלל הדיבידנד בסך 100 מיליון דולר עליו הכריזה החברה ולאחר החלוקה, היתרה הלא מנוצלת מסתכמת בסכום העולה על כ-275 מיליון דולר.
במסגרת ההליך אותו מבצעת החברה מול הבנקים נקבע כי חלוקת דיבידנד נוספת תתבצע במהלך שנת 2021, כאשר מחיר חבית נפט ממוצע לתקופה של 6 חודשים יעמוד על 50 דולר ומעלה. נזכיר כי מחיר הנפט עומד בימים אלה על כ-37 דולר לחבית.
הדיבידנד שתקבל דלק קבוצה ישמש אותה לפירעון חלקי של הלוואה שנתן בנק זר לחברת הבת המחזיקה במלוא הון המניות של איתקה, שיתרתה נכון להיום עומדת על כ-137 מיליון דולר