מגדל ביטוח פרסמה אמש את דו"ח יחס כושר הפירעון שלה לשנת 2019. הדו"ח חושב ונערך בהתאם להוראות הממונה בעניין כושר פירעון כלכלי של חברת ביטוח מבוסס Solvency II, בהתאמה למודל האירופאי.
רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח מציין כי "דו"ח יחס כושר הפירעון של החברה לשנת 2019 מעיד על יציבות ביחס כושר פירעון וחוסן פיננסי אשר עומדים בעינם גם על רקע משבר הקורונה והתנודתיות הרבה בשווקים. אלה תומכים במעמדה התחרותי של החברה ונותנים לנו רוח גבית להמשיך במגמת התנופה העסקית של התקופה הנוכחית".
עוד ציין עוז כי "מגדל ביטוח נהנתה במשך שנים, עד לשנת 2016, מאיתנות פיננסית הגבוהה ביותר בענף. ההוראות הקודמות לחישוב יחס כושר הפירעון יצרו עיוות באשר להצגת יכולת הפירעון של החברה, אשר תוקן במסגרת ההוראות החדשות של הממונה ומשקף כעת באופן מדויק יותר את מצבה. יחס כושר הפירעון תחת החוזר החדש והוראות המעבר עד 2032 צפוי להיות פחות תנודתי באופן משמעותי מהחישוב על פי ההוראות הקודמות ומשקף בצורה נאמנה יותר את יציבותה של החברה לאורך זמן".
החברה בחרה בחלופה של הגדלת ההון הכלכלי באמצעות ניכוי מעתודות הביטוח של הסכום לפריסה לאחר שקיבלה את אישור הממונה לכך, כנדרש. במסגרת האישור שניתן לחברה בקשר עם הפריסה קבע הממונה מגבלה של 80% על סכום הניכוי הבסיסי. הניכוי ילך ויקטן בצורה הדרגתית, עד לשנת 2032.
בהתאם לכך, תחת מגבלת ה- 80%, יחס כושר הפירעון של החברה ליום 31 בדצמבר 2019 (לאחר התאמת מניות ולאחר פריסה), עומד על כ- 144%, עודף הון של כ- 4.9 מיליארדי ש"ח, לאחר הוראות מעבר. בהתחשב במלוא סכום הניכוי הבסיסי, יחס כושר הפירעון של החברה ליום ה- 31 בדצמבר 2019 (לאחר התאמת מניות ולאחר פריסה) עומד על כ- 160%, עודף הון של כ- 6.4 מיליארדי ש"ח. זאת, למול יחס כושר פירעון של 152% ליום 31 בדצמבר 2018 (לפי ההוראות הקודמות), ועודף הון של כ- 4.3 מיליארדי ש"ח, לאחר הוראות מעבר.
בדו"ח צוין כי מצב ההון של החברה ב- 2019 הושפע מההתפתחות העסקית השוטפת של החברה, משינויים במשתני שוק, וכן מעדכון הנחות דמוגרפיות ועדכוני מודל שוטפים.
הגורמים העיקריים כללו: ירידת עקום הריבית במהלך שנת 2019 ועדכון לוחות התמותה שפורסמו בחודש יולי 2019 אשר השפיעו לרעה על מצב ההון של החברה והובילו לגידול בהתחייבויות הביטוחיות במוצרי החסכון הישנים ומוצרי הסיעוד וכן לגידול בדרישות ההון של חלק מהתרחישים הביטוחיים.
מנגד, רווחי השקעות תרמו להגדלת הרווח בשנת 2019 ולגידול בגביית דמי ניהול עתידיים בשל הגידול בצבירות כספי החסכון.
יודגש כי הדו"ח הוכן על בסיס הערכות החברה נכון ליום ה- 31 בדצמבר 2019 ועל כן הדו"ח אינו מעודכן להשלכות נגיף הקורונה, אם וככל שאלו קיימות. יחד עם זאת, ביצעה החברה הערכה ליחס כושר פירעון על בסיס נתוני יוני 2020, על רקע משבר הקורונה והשפעתו על משתני שוק ועל הפעילות העסקית שלה. על-פי הערכה זו, לחברה כרית הון הולמת לספיגת הפסדים נכון למועד זה.