ועדת המכרזים הבין משרדית המשותפת למשרד האוצר, המשרד למשאבי המים, רשות המים וחברת ענבל, בראשות איציק מרמלשטיין, מנהל יחידת תשתיות ופרויקטי PPP באגף החשב הכללי, הודיעה היום כי 6 קבוצות מקומיות ובינלאומיות הגישו את מועמדותן לשלב המיון המוקדם במכרז לתכנון, הקמה ותפעול של מתקן לטיפול במי תהום מזוהמים במתחם תעש לשעבר ברמת השרון. המתקן שיוקם יטפל במי תהום שיישאבו במוקדי הזיהום במתחם, על מנת לעצור את התפשטותו של הזיהום ולצמצמו. המים המטופלים יוזרמו לנחל הירקון במסגרת פרויקט "גאולת הירקון"- התוכנית הממשלתית לשיקום הנחל.

 

מכרז זה מהווה את השלב הראשון ביישום תכנית שהכינה רשות המים לטיפול בזיהום החמור של מי התהום באזור, שהביא לסגירתם של כל קידוחי הפקת המים ברמת השרון ושל חלק מקידוחי צפון תל אביב, ומאיים כיום על המשך הפקת המים בקידוחים נוספים. יישום תכנית השיקום יאפשר קידום הקמה של עשרות אלפי יחידות דיור ולמעלה ממיליון מ"ר של תעסוקה באזור השרון.

 

הקבוצות המשתתפות במיון המוקדם הן: IDE; רימון, EPT, LDD; GES; שיכון ובינוי - סולל בונה; האצ’יסון + אלקטרה; לסיכו

 

שר האוצר, ישראל כץ: ״גם בעתות משבר, משרד האוצר מקדם פרויקטי תשתית לאומיים שישפרו את רווחת תושבי מדינת ישראל. יישום תוכנית השיקום וסילוק המפגע הסביבתי ימנע את התפשטותו לאזורים נוספים ויאפשר קידום הקמתן של עשרות יחידות דיור ושטחי תעסוקה באזור השרון אשר יתמכו בהגדלת הצמיחה במשק ויסייעו ליציאה מהמשבר בו אנו נמצאים".

 

מנהל רשות המים, גיורא שחם: "מדובר בעוד שלב משמעותי בקידום הפרויקט הלאומי החשוב לטיפול באחד מכתמי הזיהום החמורים בארץ אשר התפשטותו מאיימת כיום על המשך הפקת המים מהאקוויפר האזורי בקידוחים נוספים בהרצליה ובתל אביב.

 

רשות המים פעלה לאיתור מקורות זיהום המים ולהערכת היקפם והייתה אחראית להכנת התוכנית המקצועית המקיפה לשאיבת המים המזוהמים, טיפול בהם ושילובם בפרויקט "גאולת הירקון". שיתוף הפעולה החשוב עם משרד האוצר ורמ"י מאפשר לקדם את התהליך המורכב למימוש תוכנית השיקום ולסילוק המפגע הסביבתי והבריאותי העצום הקיים באזור. רשות המים תמשיך לפעול לתיקון הנזקים הסביבתיים באתרים מזוהמים נוספים לצורך שמירה על מקורות המים ועל בריאות הציבור ועל מנת לאפשר את פיתוח הארץ ורווחת תושביה".

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש