יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה המקומית מתנהל בירידות שערים על רקע המגמה השלילית אמש בארה"ב ואירופה והבוקר באסיה, כאשר ברקע למסחר חוסר ההצלחה של טראמפ להעביר את תוכנית התמריצים הנוספת עם הדמוקרטים, הודעת קרן המטבע העולמי על הורדת תחזיות הצמיחה בעולם והחלטת הריבית של בנק ישראל שתתפרסם היום בשעות אחר הצהריים.
אמש בניו יורק הסתיים המסחר בירידות שערים, דאו ג’ונס ירד 0.35%, אס.פי 500 איבד 0.22% ונאסד"ק נחלש 0.26%. עונת הדוחות החלה השבוע בארה"ב, אמש זינקה מניית סנאפצ’אט בקרוב ל-30% על רקע תוצאות חיוביות מהצפוי. טסלה דיווחה אחרי המסחר על רבעון רווחי נוסף, החמישי במספר.
הבוקר באסיה נמשכת המגמה השלילית העולמית, לאחר שקרן המטבע העולמי הורידה את תחזיות הצמיחה באיזור אסיה ל-2.2%, התוצאה הגרועה ביותר אי פעם. מדד שנחאי יורד 0.77%, הניקיי מאבד 0.7% והנג סנג ורד 0.15%. החוזים העתידיים בניו יורק נסחרים בירידות של עד 0.5%.
המניות הדואליות חוזרות הבוקר לתל אביב עם פער שלילי של 0.5% וצפויות להעיב על המדדים. אופקו חוזרת עם פער שלילי של 3%, סאפיינס עם פער שלילי של 2.7%, ונייס עם פער שלילי של 2.18%. מנגד, טבע היא מניית המעוף היחידה שחוזרת בפער חיובי של 0.7%.
אחר הצהריים יפרסם נגיד בנק ישראל את החלטת הריבית לחודש זה, כאשר על פי ציפיות האנליסטים גוברים הסיכויים שהנגיד יוריד את הריבית ל-0 בפעם הראשונה בתולדות המדינה ואף עשוי להודיע על הרחבת תוכנית רכישות האג"ח של הבנק.
אמש הסתיים המסחר בתל אביב בירידות שערים, מדד תל אביב 35 ירד 0.24%, מדד תל אביב 125 נחלש 0.3%, מדד הבנקים עלה 0.3% בניגוד למגמה, מדד הנדל"ן טיפס 0.26% ומדד הנפט נחלש 0.46%. במדד תל אביב 125 בלטו בעליות מניות או.פי.סי שזינקו 6%, ישראל קנדה טיפסה 4.7%, ופתאל הוסיפה 3.2% על רקע העמדת הלוואה לחברה מבנק גרמני, מה שמאפשר לה לא לצאת להנפקת מניות, מנגד, קומפיוג’ן איבדה 5.9%, אופקו נחלשה 4.3% על רקע פער ארביטראז וקמהדע התממשה 3.8%.