יום המסחר השני לשבוע זה בבורסה המקומית נפתח בירידות שערים, בניגוד לעליות אמש ובהמתנה לקריאת כיוון משווקי העולם הפותחים במהלך היום את שבוע המסחר שלהם. הכנסת תפתח היום את מושב החורף עם ארבע הצעות אי אמון שהגישה האופוזיציה, ולקראת החלטה מחר לגבי המשך המגבלות המוטלות על המשק הישראלי בשל התפשטות נגיף הקורונה.
הבוקר באסיה מתנהל מסחר במגמה מעורבת כאשר מדד שנחאי מזנק 2.2% עם חזרתה של הבורסה המקומית לפעילות אחרי שבוע חופש, הניקיי יורד 0.3%. החוזים העתידיים בניו יורק נסחרים בשעה זו בעליות של עד 0.4% כאשר ברקע שיחות המתנהלות בקונגרס לגבי תוכנית תמריצים לעסקים שנפגעו מהקורונה והחלמתו המהירה של הנשיא טראמפ שנדבק בנגיף בשבוע שעבר.
מנכ"לית משרד האוצר קרן טרנר אייל הודיעה אמש על התפטרותה, אחרי פחות מחצי שנה בתפקיד, ככל הנראה על רקע העיכוב באישור התקציב לשנת 2021 והתנהלות האוצר והממשלה בכל הקשור לטיפול בקורונה. ערן יעקב מנהל רשות המיסים יחליף את טרנר בתפקידה עד למציאת מחליף קבוע.
אמש בתל אביב הסתיים המסחר בעליות שערים, דד תל אביב 35 טיפס 0.48%, תל אביב 125 הוסיף 0.58%, מדד הנפט זינק 1.3%, מדד הבנקים עלה בשיעור קל של 0.13% ואילו מדד הנדל"ן ירד 0.2% בניגוד למגמה.
חברת האנרגיה המתחדשת או.פי.סי דיווחה על הנפקת מניות בהיקף של לפחות 500 מיליון שקל. ההנפקה נועדה לצורך מימון עסקת CPV ובעלת השליטה בחברה,
קנון הולדינגס, הודיעה על כוונתה להזמין בהנפקה מניות בסכום של כ-350 מיליון שקל ובטווח מחירים של 32-34 שקל למניה.
אורביט קבלה הזמנה מלוקהיד מרטין בהיקף של כ-6 מיליון דולר, בהמשך לזכייה במכרז ענק של חברת לוקהיד מרטין האמריקנית לפיתוח וייצור הדור הבא של מערכות ניהול קשר ושמע תלת-מימד למטוסי F-16. היקף הסכם המסגרת הצפוי הינו כ-46 מיליון דולר. המניה הגיבה בעליה חדה של 6.38%.