עיתון מעריב מדווח הבוקר (ג’), כי שר החוץ אביגדור ליברמן מתכוון להתערב באופן בוטה יותר בהמלצות ועדת ששינסקי שאושרו בממשלה בתחילת השבוע. האתר מדווח כי ליברמן קיבל פניות מודאגות ממדינות באירופה ומארה"ב לגבי ההשלכות של המלצות ועדת ששינסקי, ששינו את כללי המיסוי על תגליות הגז והנפט בישראל - והוא מתכוון להביא אותם בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו ובפני חברי הכנסת.
עוד מוסיף העיתון, כי הנושא העיקרי שבגינו מודאג ליברמן הוא העובדה כי לפני 2013 לא יגיע גז טבעי לישראל ממאגר "תמר" וייווצר מצב שבו משק האנרגיה יסתמך בעיקר על הגז המצרי - דבר שליברמן התבטא נגדו אתמול בראיון לתוכנית "הכל דיבורים" בקול ישראל.
מעריב מציין, כי שר החוץ כועס על נתניהו מאחר ששר התשתיות עוזי לנדאו - ששייך לישראל ביתנו, בראשות ליברמן - לא הצליח להביא לביטול מסקנות הוועדה או לריכוכן באופן משמעותי. לנדאו ציין כי לאורך כל הדרך ועדת ששינסקי והמלצותיה הן בגדר טעות חמורה, אך התעלמו מדעתו. אם לא די בכך, בהצעת שר האוצר לאישור המלצות ששינסקי שלשום לא הועלתה לדיון חוות דעת המיעוט שחוברה בידי נציגי משרד התשתיות שבראשות לנדאו.
גורמים ממשלתיים טוענים כי בעקבות גידול במשקלו של ליברמן בקואליציה - עם פרישתה והתפלגותה של מפלגת העבודה - הוא ילחץ על נתניהו להביא לשינויים לטובת הגז מ"תמר" וגם לטובת מאגר "לוויתן", וזאת בתהליך חקיקה שאמור לעבור דרך ועדת הכספים, כלכלה או ועדה מאוחדת אחרת.