הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר השלישי לשבוע, על רקע העליות שנרשמו אמש בוול סטריט והחלטת בנק ישראל להעלות את הריבית במשק ברבע אחוז לרמה של 2.25%. הדואלוית במעו"ף שבו עם פער ארביטראז חיובי של 0.13%, כאשר טבע עם מינוס 1.26% ופלוריסטם עם פלוס 1.1%. באסיה נרשמת הבוקר מגמה חיובית, כשהניקיי מטפס ב- 1.1% והסנסקס בהודו עולה ב- 0.8%.
בנק ישראל העלה אמש את הריבית מ-2% ל-2.25%, בהתאם לרוב ההערכות המוקדמות. במזרחי-טפחות מציינים, כי הריבית תוסיף לעלות, הדרגתית ולסירוגין, במנות דומות, כל עוד לא תירשם הרעה בגורמי הסיכון שבנק ישראל הזכיר. הבנק שב ושינה את גישתו לשוק הדיור, השמיט את הטענה לפיו צעדים שנקט הוליכו להאטה בעלייה במחיר הדיור ואף הזכיר את הגידול הגבוה בהלוואות החדשות לדיור בחודש שעבר כסימן לכך שמחיר הדיור עולה שנית מהר מדי. שוק הדיור יוסיף, להערכת מזרחי, להיות גורם התנודתיות וההתחבטות העיקרי בהחלטותיו הקרובות של בנק ישראל.
גלוב אקספלוריישן דיווחה אמש כי חתמה הסכם עם קבלן לקידוח באופק1. עלות קידוח- 4.2 מיליון דולר, מבחנים - 1.2 מיליון דולר. השותפות מעריכה כי במידה והתנאים המתלים יתקיימו תחילת הקידוח תוכל להתבצע בחודש אפריל 2011; נכון למועד זה אין בידי השותפות אמצעים כספיים לביצוע קידוחי בר אור ויהל.
בדש השיקו אמש סיקור לרשתות קמעונאות המזון תוך העדפה של החברות הקטנות בסקטור, צים שיווק ורמי לוי על פני מניות החברות הגדולות. בבית ההשקעות מסקרים את מניית שופרסל מחיר יעד של 26 ₪ ובהמלצת תשואת יתר; את מניית רמי לוי מתחילים לסקר בתשואת יתר ובמחיר יעד של 140 ש"ח; צים שיווק – תחילת סיקור בהמלצת קנייה ובמחיר יעד של 66 ₪.