קבוצת הפניקס מדווחת היום את דו"חותיה הכספיים לרבעון השני. הרווח הכולל המיוחס לבעלי המניות של הקבוצה ברבעון השני הסתכם על סך של כ- 748 מיליון ש"ח בהשוואה לרווח על סך של כ- 213 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. רווחי הרבעון השני נהנו מהתאוששות שוק ההון, אשר הובילה לעלייה של כ-612 מיליון ש"ח בנכסי הנוסטרו.

 

ההון העצמי של החברה ביום 30.06.2020 הסתכם לכ-6.8 מיליארד ש"ח, בהשוואה לכ 6.6 מיליארד ש"ח ביום 31.12.2019, טרום משבר הקורונה. כמו כן, חברות הדירוג Moody’s S&P אשררו את דירוג החברה על ilAA ו- ,Aa3.il  בהתאמה, ומעניקות לה תחזית דירוג יציבה.

 

מנכ"ל הפניקס, אייל בן סימון: "תוצאות הרבעון השני מוכיחות שוב שניהול ההשקעות המוביל בפניקס הנשען מחד על יכולות מקצועיות ודינמיות ומאידך על ניהול סיכונים אחראי ומוקפד לצד שיפור מתמיד בתוצאות החיתום מייצרים ערך לאורך זמן.

אנו מתחילים לראות תוצאות ראשוניות של מימוש אסטרטגיה להגדלת הסינרגיה ושיתופי הפעולה בין חברות הקבוצה, הפניקס, אקסלנס וערוצי ההפצה, דבר שהביא לצמיחה ושיפור הרווחיות גם בחברות המוחזקות.

טרום משבר הקורונה הפניקס החלה לפעול באופן יזום לשיפור התשתית הטכנולוגית שלה, הן בחיזוק ושדרוג הבסיס והיסודות והן בהקמת זרוע טכנולוגית שתהווה בסיס עתידי לפיתוח והגברת שיתופי פעולה בארץ ובעולם".

 

בנוסף, הקבוצה הכריזה על תוכנית פרישה מרצון שתוצאותיה לא נכללות בדוח לרבעון השני ותוכניות התייעלות נוספות שצפויות לחסוך עלויות שנתיות של כ-150 מיליון החל מהשנה הבאה.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש