עמירם לוינברג<br>
עמירם לוינברג

חברת גילת רשתות לוויין, הנסחרת בבורסות נאסדק (סימבול: GILT) ובתל-אביב, פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות לסיכום הרבעון השלישי ותשעת החודשים הראשונים של שנת 2010.


גילת סיימה את הרבעון השלישי של השנה עם עלייה של כ-6% בהכנסותיה ל-58.0 מיליון דולר, לעומת 54.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, ועם עליה של כ-12% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם של שנת 2010.


הרווח הגולמי של החברה עלה ברבעון השלישי ב-19% ל-20.0 מיליון דולר, בהשוואה ל-16.7 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2009.
הרווח הנקי ברבעון השלישי של השנה הסתכם ב-36.2 מיליון דולר (0.86 דולר למניה, בדילול מלא), וזאת לעומת רווח נקי של 2.5 מיליון דולר (0.06 דולר למניה, בדילול מלא) ברבעון המקביל אשתקד.


העלייה ברווח הנקי נובעת בעיקר מהכנסות חד פעמיות, שנרשמו כתוצאה ממכירת אחזקות הסטוריות של גילת בחברת המידע הרפואי אקסולוטל (Axolotl), שמוזגה עם חברת אינג’ניקס (Ingenix), וכן מתשלום שהתקבל כפיצוי במסגרת הסדר פשרה, שנחתם עם קונסורציום הערבים לעסקת המיזוג שלא יצאה לפועל.


הרווח התפעולי של גילת (Non-GAAP) הסתכם ברבעון השלישי של 2010 בכמיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של כ-150 אלף דולר ברבעון המקביל אשתקד.


בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2010 רשמה גילת הכנסות בסך של כ-166.9 מיליון דולר, בהשוואה לכ-171.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי טיפס בכ-9%, והסתכם בתקופה זו ב56.4 מיליון דולר, לעומת 51.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
הרווח הנקי בתשעת החודשים של 2010 הסתכם בכ-35.5 מיליון דולר (0.85 דולר למניה, בדילול מלא), בהשוואה לכ-1.5 מיליון דולר (0.04 דולר למניה, בדילול מלא) בתקופה המקבילה ב-2009. הרווח הנקי (Non-GAAP) הסתכם בתשעת החודשים הראשונים של השנה בכ-1.1 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ-200 אלף דולר באותה התקופה אשתקד.

עמירם לוינברג, יו"ר ומנכ"ל גילת, מסר: "רבעון זה משקף צמיחה בהכנסות ושיפור במדדים הכספיים העיקריים. ההסכם לרכישת Wavestream Corporation שנחתם לאחרונה הוא צעד משמעותי במימוש אסטרטגיית הצמיחה שלנו, הכוללת חדירה לשוק הביטחוני בארצות הברית. לאחר השלמתה, תרחיב הרכישה את טכנולוגיות הליבה שלנו, את מגוון הפתרונות שאנו מציעים ואת בסיס לקוחותינו. העסקה צפויה להסגר עד סוף השנה ולתרום משמעותית להכנסות החברה ולרווחיותה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש