הבורסה בת"א נעלה את יום המסחר השלישי לשבוע ביציבות עם נטייה לעליות, כאשר ברקע ירידות שערים בבורסות אסיה הבוקר וצפי לפתיחה שלילית בוול סטריט, בעקבות דוחות מאכזבים של אלקואה.


בתום היום מדד ת"א 25 עלה ב- 0.01% לרמת 1220 נקודות, ת"א 100 התחזק ב- 0.1% לרמת 1147 נקודות והתל-טק טיפס ב- 0.37% לרמת 275 נקודות. מחזור המסחר הסתכם ב- 1.4 מיליארד ש "ח.


בהראל פיננסים מעריכים שקצב העלאת הריבית בחודשים הקרובים יהיה מהיר יותר מהצפי בשוק ההון. ד"ר מיכאל שראל: ההערכה שלנו כי ההכנסות במהלך 2010 צפויות להיות גבוהות באופן משמעותי מהתחזית בתקציב המדינה.


מניית לאומי  ירדה ב- 0.3%. ועדת המניות של הבנק דיווחה אמש על המועמדים להצטרף לדירקטוריון הבנק - דוד ברודט, ד"ר אהוד שפירא, יהודה דרורי, יואב נרדי, ומשה דברת (דירקטור מכהן). ב דויטשה בנק מציינים כי בנק לאומי מוביל את סקטור הבנקים בישראל וממליצים ’קנייה’. בבנק ההשקעות מורידים המלצה לפועלים להחזק. מניית פועלים  ירדה ב- 0.56%.


בסקטור הגז אין רגע דל. היום הודיע שר האוצר, כי מינה וועדה לבחינת המדיניות פיסקאלית בנושא משאבי נפט וגז בישראל. המשרד סבור, כי התגליות המשמעותיות של גז בישראל, והאפשרות לגילויים משמעותיים נוספים, דורשים בחינה מחודשת של מערכת המיסוי, התמלוגים והאגרות. בתגובה, מניות דלק קידוחים ואבנר עלו ב- 2.2% וב- 1.66%בהתאמה.


מניית דלק ננעלה ללא שינוי. בכלל פיננסים צופים כי הגז יביא את מניית דלק לסביבת 950 ש”ח. בבית ההשקעות סבורים, כי תמהיל ההחזקות של קבוצת דלק הינו האיכותי ביותר שהיה לה אי פעם; "בעוד שלפני מספר שנים פעילויות הנדל"ן והזיקוק היוו המובילות בקבוצה, כיום פעילויות הגז הטבעי והרכב מובילות את הקבוצה וכן עיקר האפסייד טמון בהן".


מכתשים אגן ירדה ב- 1%. בבברקליס קפיטל מותירים המלצת ’קנייה’ לחברה וצופים לה הכנסות של 690 מיליון דולר ברבעון הראשון.


 גילת עלתה ב- 1.66%. החברה נבחרה ע"י מפעילת תקשורת באתיופיה להקים רשת לווינית בפס רחב.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    כמו שהשוק נראה בוול סטריט

    בטח מחר נעלה עוד איזה 0.1.

    • מושון
    • 13/04/2010 21:00
  • 1
    השוק חזק אין ספק

    אבל דיי מפחיד אותי

    • קוקוריקו
    • 13/04/2010 17:16