הגב’ לאה צ’רבקובסקי בעלת קרקע בחולון הגישה השבוע באמצעות עו"ד אביעד שוב ועו"ד חיים דבוש ממשרד עוה"ד משה שוב ושות’ כתב תביעה לבית המשפט המחוזי מרכז, בו היא מגוללת סכסוך בינה לבין חברות "משולם לוינשטיין" ו- "אאורה" המסרבות לחתום על ההסכם המגבש הסכמות שהגיעו אליו הצדדים בפגישה במעמד מנכ"ל "אאורה" , יעקב אטרקצ’י, לפני כשבועיים, זאת למרות שסוכמו כל הפרטים. בכך החברות מתנערות מהסכמות לבצוע בניה והסכם קומבינציה של הפרויקט.
 

גב’ לאה צ’רבקובסקי הינה בעלת זכות לכ-7 יח"ד ובסה"כ בעלת 5.58% מהחלקה שעליה ניתן לבנות 2 בניינים אחד בן 18 קומות והשני בן 14 קומות, שיכללו יחדיו 124 יחידות דיור. מדובר בחלקה הממוקמת בשכונת קריית איילון מול קניון חולון ( ח- 301 )


מכתב התביעה עולה כי בשעתו התקשרו בעלי החלקה עם חברת נידר בהסכם לקומבינציה/שירותי בניה על זכויותיהם בחלקה אולם משזו נכנסה לקשיים החלו חברות אאורה ישראל ומשולם לוינשטיין להתקשר עם חלק מבעלי החלקה בהסכמים, לרכישת זכויותיהם של חלק מהבעלים, להתקשרות בהסכמי קומבינציה עם חלק אחר, וובהסכם לביצוע הבניה עם חלק נוסף מהבעלים.


מכתב התביעה עולה כי אף הגב’ צ’רבקובסקי קיימה מספר ישיבות עם עורכי דינה של החברה הקבלנית ועם מר אטרקצ’י שהינו מנכ"ל חברת אאורה ישראל.


הגב’ צ’רבקובסקי טוענת בכתב התביעה כי לאחר שהוחלפו טיוטות בין הצדדים התקיימה ישיבה ל"סגירת קצוות" בה הגיעו הצדדים לכלל הסכמות מחייבות ובהם בין היתר לגבי זהות הדירות להם תהא זכאית, התמורה שתשולם על ידה בגין שירותי הבניה, חלוקת המיסים וכו’.


אולם, לאחר הפגישה לא נאותו החברות לחתום על הסכם בנוסח שהוסכם, חזרו בהם מהסכמות והחלו להעלות דרישות אשר לא סוכמו. לטענת התביעה החברות מנסות כעת לכפות עליה באמצעות תביעת פירוק שיתוף שהגישו למכור את חלקה בנזיד עדשים או לחתום על הסכם קומבינציה בנגוד להסכמות שכבר סוכמו בין הצדדים.


בעלת הקרקע מבקשת מבית המשפט בכתב התביעה להורות על אכיפת ההסכם ולחייב את חברות "משולם לוינשטיין" ו- "אאורה", בהוצאות ושכר טרחת עורך-דין כדין

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש