אורמת טכנולוגיות פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי ושנת 2019 כולה ובאותה הזדמנות דיווחה על פרישה של המנכ"ל יצחק אנג’ל. אנג’ל החליט לפרוש מתפקידו כמנכ"ל החברה החל מ-1 ביולי 2020 וזאת לאחר 6 שנות שירות מוצלחות לחברה, לעובדים ולבעלי המניות.
הכוונה היא למנות את מר אנג’ל לדירקטור בחברה לפני מועד פרישתו מתפקידו כמנכ"ל. מר אנג’ל ימשיך להיות מועסק על ידי החברה עד 31.12.2020 על מנת לסייע להנהלת החברה בהעברת התפקיד.
דירקטוריון אורמת מינה את מר דורון בלשר, נשיא החברה וסמנכ"ל הכספים כמחליפו של אנג’ל. מר בלשר ייכנס לתפקידו כמנכ"ל מייד עם פרישתו של מר אנג’ל ב 1 ביולי 2020. מר בלשר מכהן כסמנכ"ל הכספים של אורמת משנת 2013 ויש לו חלק משמעותי בפיתוח והטמעת האסטרטגיה וצמיחת החברה במהלך התקופה. לפני כן כיהן בתפקידי ניהול בכירים בשיכון ובינוי, קבוצת איי.די.או, טבע ואמדוקס. מר בלשר יוחלף בתפקידו כסמנכ"ל כספים על ידי מר אסף גינזבורג מכהן כסמנכ"ל בכיר וסמנכ"ל הכספים של דלק יו.אס ודלק לוגיסטיקה.
יצחק אנג’ל, מנכ"ל החברה: "אורמת ממוצבת היטב עם צוות הנהלה בכיר, מחויב ומנוסה אשר יאפשר העברת תפקיד חלקה. במהלך שבע השנים האחרונות, דורון הוכיח את עצמו כמנהל בכיר, מחושב ומוכשר עם יכולות מוכחת כמוביל עסקי. אני בטוח כי דורון יוביל את אורמת להמשך הצלחה. אסף גינזבורג הוא מנהל פיננסי מוכח עם יכולות פיננסיות משמעותיות ואורמת תהנה מהניסיון שלו בעוד היא ממשיכה לצמוח. אני מסתכל קדימה בציפייה להמשיך להיות חלק ממשפחת אורמת גם בעתיד ולתרום להצלחת החברה כחבר דירקטוריון."
דירקטוריון אורמת מסר: "יצחק הוביל את אורמת להפיכתה לא רק למובילה בתעשייה הגיאותרמית אלא קידם יוזמות להפיכתה לשחקן משמעותי בתחום הרחב יותר של האנרגיה המתחדשת. יצחק יסד תרבות ארגונית חזקה ואחראית, בנה צוות ניהולי חזק ויצר ערך מתמשך לעובדים, לקוחות ובעלי המניות.
אנו מאחלים לו את כל הטוב בפרישה שכה מגיעה לו מההובלה היומיומית של אורמת ואסירי תודה על הסכמתו להמשיך לשרת את החברה כחבר דירקטוריון. הדירקטוריון בטוח כי החברה תמריא לגבהים חדשים תחת הנהגתו של דורון . דורון הוא מנהל אסטרטגי עם הבנה עמוקה של התעשייה שלנו ואיך לשפר את הרווחית של הפעילות. הוא הוכיח את ערכו הרב לחברה לאורך שבע השנים האחרונות. לבסוף, אנו מברכים על הצטרפותו של אסף גינזבורג לצוות את אורמת."
את שנת 2019 סיימה אורמת עם הכנסות של 746 מיליון דולר, גידול של 3.7% בהשוואה לשנת 2018. הכנסות מגזר החשמל הסתכמו ב-540.3 מיליון דולר, גידול של 6.0% בהשוואה לאשתקד.
ההכנסות ברבעון הסתכמו ב-192.4 מיליון דולר, גידול של 1.0% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הכנסות מגזר החשמל גדלו ב-4.4% והסתכמו ב-144.4 מיליון דולר ברבעון לעומת 138.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע בעיקר מההפעלה המסחרית של השלב השלישי בקומפלקס מקגיניס הילס בנבדה אשר החל לפעול בדצמבר 2018.
הרווח הנקי השנתי ירד ל-93.5 מיליון דולר לעומת 110.1 מיליון דולר אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ב-88.1 מיליון דולר, 1.72 דולר למניה, לעומת 98.0 מיליון דולר, 1.92 דולר למניה, אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ברבעון הרביעי הסתכם ב-12.6 מיליון דולר, 0.24 דולר למניה, לעומת 18.2 מיליון דולר, 0.36 דולר למניה, ברבעון המקביל אשתקד.
ה-EBITDA המתואם גדל ב-4.4% והסתכם ל-384.3 מיליון דולר לעומת 368.0 מיליון דולר אשתקד. ללא ההשפעה של פונה. ה-EBITDA המתואם עמד על 385.6 מיליון דולר. ה-EBITDA המתואם הסתכם ל-102.2 מיליון דולר ול-104.7 מיליון דולר בנטרול פונה אשר פעילותו הופסקה בעקבות התפרצות הר הגעש ב-2018, לעומת 113.2 מיליון דולר ו-103.6 מיליון דולר, ברבעון המקביל אשתקד, בהתאמה.
החברה החליטה על חלוקת דיבידנד רבעוני של 11 סנט למניה, שיחולק ב-20.3.2020. בנוסף, החברה צפויה לחלק דיבידנד רבעוני של 11 סנט למניה בכל אחד משלושת הרבעונים הבאים.
החברה מפרסמת תחזיות לשנת 2020 . המנכ"ל היוצא יצחק אנג’ל אמר כי: "אנו מצפים שההכנסות בשנת 2020 יהיו בטווח שבין 720 מיליון דולר ל-740 מיליון דולר כאשר הכנסות מגזר החשמל יהיו בטווח שבין 560 ל-570 מיליון דולר והכנסות מגזר המוצרים בטווח שבין 140 ל-150 מיליון דולר.
ההכנסות בתחום שירותי אגירת האנרגיה יהיו בטווח שבין 15 ל-20 מיליון דולר. אנו צופים כי הEBITDA- המתואם יהיה בטווח שבין 405 מיליון דולר ל-415 מיליון דולר. ה-EBITDA המתואם המיוחס לבעלי הזכויות שאינן מקנות שליטה לשנת צפוי להיות בהיקף של כ-26 מיליון דולר.