קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

יום המסחר הרביעי לשבוע זה מתנהל בעליות שערים, בדומה למגמה בבורסות המובילות בעולם, עם התפוגגות החששות סביב נגיף הקורונה הסיני. מדד תל אביב 35 עולה 0.54%, תל אביב 125 מוסיף 0.7%, מדד הבנקים מטפס 0.8%, מדד הנדל"ן מזנק 1.06% ואילו מדד הנפט נסחר בירידה קלה של 0.06%. 

 

את מחזורי המסחר הגדולים מרכזות היום מניות טבע בעליה של 2.4% אחרי קבלת אישור FDA לתרופה לטיפול במיגרנה, כיל מטפסת 1.8% במחזור ער, לאומי מתחזק 0.86%, במחזור השלישי בגודלו בשוק. מחזור המסחר במניות מסתכם בשעה זו ב-632 מיליון ש"ח ומחזור המסחר באג"ח מגיע ל-1.3 מיליארד ש"ח. 

 

במדד תל אביב 125 בולטת מנית פרטנר שמטפסת 4.4% אחרי שדיווחה כי קיבלה הצעה לרכישת מלוא מניות החברה ומחיקתה מהבורסה מחברת אלטיס, של איש העסקים פטריק דרהי, בעלת השליטה בהוט. ישראל קנדה מוסיפה 4%, אלקטרה צריכה מזנקת 7.2% ללא דיווח. מנגד, מניות הנפט נסחרות בירידות חזקות, נפטא נופלת 3.3%, פז נפט נחלשת 2.5% ואנרג’יאן מוחקת 1.7%.

 

סקטור הקנביס נסחר היום בעליות שערים, טוגדר מוסיפה 2%, אינטרקיור מטפסת 2.5%, פארמוקן מתחזקת 2.4%, וואיטסטון מזנקת 5.9%. חברת קאנומד של האחים גינדי דיווחה הבוקר על חתימת הסכם לרכישת אחזקות בשני בתי מרקחת בתל אביב, על מנת לחזק את הקשר עם לקוחות הקצה של הקנאביס הרפואי, אך המניה יורדת 2.4%.

 

קבוצת לוזון דיווחה הבוקר כי היא מוכרת 50.1% מחברת לוזון נדל"ן לחברת אובליגו, המניה מזנקת 22%. אנלייט הודיעה על רכישת פרויקט רוח חדש בגיאורגיה, והמניה מתחזקת 2.9%.

 

יום המסחר באירופה מתנהל בשעה זו במגמה חיובית, הדקס הגרמני עולה בשיעור קל של 0.07%, פוטסי מוסיף 0.14% והקאק מטפס 0.33%. החוזים העתידיים בניו יורק נסחרים בעליות שערים של עד 0.4% ומצביעים על פתיחה חיובית של יום המסחר. 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש