קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

יום המסחר השני לשבוע זה מתנהל בירידות שערים, בדומה למגמה בבורסות המובילות בעולם לאחר חיסולו של בכיר משמרות המהפיכה באיראן קאסם סולימאני, והאיום של איראן כי היא מרשה לעצמה לחזור ולהעשיר אורניום בניגוד להסכמים משנת 2015. 

 

מדד תל אביב 35 יורד בשעה זו בשיעור של 0.7%, תל אביב 125 נחלש 0.93%, מדד הנפט נופל 1.94%, מדד הנדל"ן מאבד 1.03% ומדד הבנקים מוחק 0.54%. 

 

את מחזורי המסחר הגדולים מרכזות מניות בנק לאומי בירידה של חצי אחוז, חברת הנדל"ן דמרי מאבדת 1.11% במחזור ער וחריג, ופועלים נחלש 0.69%. מחזור המסחר במניות מסתכם כעת בכ-900 מיליון ש"ח ומחזור המסחר באג"ח מגיע ל-1.5 מיליארד ש"ח. 

 

במדד תל אביב 125 לא קל למצוא היום מניות בסנטימנט חיובי. את העליות מובילה רדהיל שמוסיפה 0.6%, גב ים מתחזקת 0.57% וגילת עולה 0.47%. מנגד, בצד היורדות נמצאת אפקון החזקות שנופלת 4.2%, ישראל קנדה נחלשת 4.4%, איי די אי ביטוח מאבדת 3.6%, סלקום נופלת 3.7% ובזק יורדת גם היא בשיעור דומה. 

 

סקטור הקנאביס נסחר היום בירידות שערים, אותן מובילה יוניבו שמאבדת 4%, אינטליקנה נחלשת 3% ואינטרקיור מאבדת 1.6% לאחר שאמש הגיע לישראל המשלוח הראשון של קנאביס רפואי שייבאה החברה מענקית הקנאביס טילריי. 

 

מניית פריון עולה 7% לאחר שהחברה העלתה תחזיות לשנת 2019, וצופה EBITDA מתואם של לפחות 30 מיליון דולר ב-2019. בתחזית הקודמת שפרסמה החברה הוערך כי ה-EBITDA מתואם יגיע ל-25-27 מיליון דולר.

 

 אורמת הודיעה לפני שעה קלה על כי חתמה על חוזה חשמל חדש לתחנת הכוח בהוואי, החוזה החדש מאריך את תקופת ההתקשרות עד לשנת 2052 ומגדיל את היקף החוזה ל-46 מגה-וואט במחיר קבוע של 70 דולר למגה-וואט שעה. 

 

באירופה מתנהל יום המסחר בירידות שערים, על רקע המתיחות בין ארה"ב לאיראן, מדד הדאקס צונח 1.55%, הקאק מאבד 1.06% והפוטסי הבריטי נופל 0.98%. החוזים בניו יורק נסחרים בירידות של עד 0.7% ומצביע על חשש המשקיעים מהתגברות המתח מול איראן, בעוד הנשיא טראמפ מאיים להטיל סנקציות חסרות תקדים על איראן. 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 4
    נקי מהכל כבר..חייבים לראות התייצבות

    של שבוע לפחות כי האיראנים ממש מפגרים וכנראה רוצים תגובה שתתן תיקון נראה לכל המדדים בכל העולם לדעתי....אני חייב גדר לא עומד בזה כי מהבוקר רעש מטוסי הקרב לא שתקו...הצלחות ובריאות העיקר
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • mobarak11
    • 06/01/2020 14:27
  • 1
    פשוט מפולת לדעתי האישית

    אם קטנה או בינונית או גדולה...ימים יגידו..אני לא חושב...בכל זאת שנת בחירות שלטראמפ. אבל אין ספק שמרגיש מפולת כשהחברות ממשיכות לפרסם השגים...והמניות יורדות ולא בפרומילים של % אלא באחוזים משמעותיים...גם המדדים וגם המניות...וזו רק התחלת 2020.....נקווה לראות שהמפולת הזו נבלמת לכשאמריקה אירופה ושאר העולם יחזור לחיים רגילים שלאחרי החגים ושל שנה חדשה.....בדר"כ העליות בעשרות אחוזים(לתווך של זמן,ריבעון...) מאפינות את תחילות השנה, תיקוני הירידות כולל שיאים חדשים....נקווה שזה מה שקורה פה ועכשיו...ולא משהו קשה יותר. הצלחות לכוווולם|21|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • RedHead69
    • 06/01/2020 14:22