יום המסחר הראשון לשנת 2020נפתח בעליות שערים, על רקע עליות השערים אמש בוול סטריט בסיומה של שנה מצוינת בבורסה. מדד אס.פי 500 עלה 0.3% וסגר את השנה הטובה ביותר שלו מאז 2013, דאו ג’ונס ונאסד"ק עלו גם הם 0.3%. מדד הנאסד"ק עלה בשנת 2019 35.2% ודאו ג’ונס הוסיף 22.3%.
המניות הדואליות חוזרות הבוקר ללא פער ארביטראז’, בצד החיובי - כיל עם פער של 1.6%, טאואר עם ארביטראז’ חיובי של 0.6% ולייבפרסון עם פער של 0.5%. מנגד, אופקו חוזרת עם פער שלילי של 1.4%, אורמת עם פער שלילי של 1.2% וטבע עם ארביטראז’ שלילי של אחוז.
היום לא יתקיים מסחר ברוב הבורסות בעולם לרגל חגיגות השנה החדשה. במזרח - טוקיו, שנחאי והונג קונג לא פעילות, באירופה בורסות פריז, לונדון ומדריד סגורות ויחזרו למסחר מחר, בניו יורק יתחדש המסחר מחר.
אמש בתל אביב הסתיים המסחר בעליות שערים בהובלת מניות הגז והנפט, עם תחילת הזרמת הגז ממאגר לוויתן שהחל אתמול אחרי מספר דחיות ועיכובים. דלק קבוצה טסה 6.8%, ישראמקו הוסיפה 6.6%. מניית סאמיט טיפסה 5.9% על רקע דיווח על מכירת נכס בברלין בסכום של 225 מיליון אירו. טוגדר קפצה 4.5% לאחר שדיווחה כי היא שוקלת הנפקת אג"ח להמרה.