תעשיית קרנות הנאמנות רשמה בחודש אוקטובר תשואה חיובית ממוצעת של 1.3%, בדומה לתעשיית קופות הגמל, ומתחילת השנה עומדת התשואה על כ-9.55% כך עולה מנתונים שמפרסם היום מורן צביק מנהל קשרי יועצים במיטב דש.

 

הקרן האקטיבית שרשמה את התשואה החודשית הגבוהה ביותר בחודש אוקטובר היא הקרן "איילון (D6) אקסטרים נאסד"ק 100 פי 3", שעלתה ב- 11.95%. מנגד, הקרן האקטיבית שהשיגה למשקיעים את התשואה הגרועה ביותר היא: "סלע (4D) קנאביס" לאחר שירדה ב-13.44%.

 

קבוצת הקרנות המתמחות במניות בישראל סיכמה את החודש עם תשואה חיובית של 2.85% בהובלת קרנות מניות מניות ת"א 90 שעלו ב-3.8%. קרנות שמתמחות במניות בחו"ל רשמו תשואה חיובית בשיעור משוקלל של 2.55%.

 

קרנות אג"ח כללי רשמו בסיכום חודשי תשואה חיובית ממוצעת של 0.7%, אלו שבחרו "לא לקחת סיכון" ולא להיחשף למניות כלל, השיגו תשואה חיובית המסתכמת ב-0.3% בלבד. אלה שבחרו להשקיע בקרנות אג"ח כללי עם חשיפה של עד 30% מניות רשמו את התשואה החיובית המשוקללת הגבוהה ביותר: 1%. 

 

קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש תשואה חיובית ממוצעת של כ-0.45%. איגרות החוב הממשלתיות מסכמות את ספטמבר בעליות שערים. מדד אג"ח ממשלתי כללי רשם תשואה חיובית של 0.5%, קרנות אג"ח מדינה רשמו תשואה חיובית נמוכה יותר הנאמדת בכ-0.25%, שנובעת ממח"מ קצר יותר מאשר הבנצ’מארק.

 

קרנות אג"ח חו"ל רשמו החודש תשואה חיובית של כ-1.35%, בהשפעת התחזקות הדולר אל מול השקל.

 

קרנות המתמחות במניות בישראל רשמו מתחילת השנה תשואה חיובית ממוצעת גבוהה של כ-25.65%. הקרנות שבלטו לטובה בתשואות מתחילת השנה הן קרנות מניות נדל"ן וקרנות מניות ת"א 90 שעלו ב-48.4% וב-30.9% בהתאמה. לעומת זאת, הקרנות שפיגרו בתשואה בקבוצה זו היו קרנות מניות אנרגיה וקומודיטיס עם תשואה שלילית ממוצעת של 1.95%.

 

קרנות המתמחות במניות בחו"ל רשמו מתחילת השנה תשואה חיובית הנאמדת ב-13.3%, כחצי מתשואת קרנות הנאמנות שמתמחות במניות בישראל. הקרנות שבלטו לחיוב הן קרנות מניות אירופה מוגנת מט"ח שעלו בממוצע מתחילת השנה ב-18.2%, וקרנות ארה"ב מוגנת מט"ח שהשיגו למשקיעים תשואה חיובית של כ-15.4%. לעומת זאת, הקרנות שבלטו לרעה - קרנות מניות סין שרשמו תשואה חיובית של כ- 4% בלבד.

 

קרנות אג"ח כללי רשמו מתחילת השנה תשואה חיובית של 7%. קרנות אג"ח כללי ללא חשיפה למניות השיגו למשקיעים תשואה הנאמדת ב-4.6%. קרנות עם חשיפה של עד 10% למניות רשמו תשואה של 6.5%, קרנות שחשופות עד 20% למניות: 7.15%, וקרנות עד 30% חשיפה מנייתית השיגו 9.2%. כל זאת, תודות לעליות שנרשמו בכל אפיקי ההשקעה – מניות, אג"ח ממשלתיות ואג"ח קונצרניות.

 

קרנות הנאמנות הקונצרניות עלו מתחילת השנה בכ-5.95%. בממוצע, וקרנות אג"ח קונצרני ברמת סיכון גבוהה רשמו תשואה חיובית גבוהה יותר של 8.8%.

 

מתחילת השנה קרנות אג"ח מדינה רשמו תשואה חיובית הנאמדת ב-4.75%. זהו פיגור מול מדד אג"ח ממשלתיות (8.5%), פיגור שנובע בעיקר מכך שהמח"מ הממוצע של קרנות אג"ח מדינה הוא קצר בהרבה מהמח"מ של מדד הבנצ’מארק.

 

טבלת 10 הקרנות הטובות ביותר באוקטובר 2019 מורכבת בעיקרה מקרנות אגרסיביות על מדדי המניות בחו"ל ומקרנות מניות בחו"ל המשקיעות בטכנולוגיה. טבלת 10 הקרנות הגרועות ביותר באוקטובר 2019 מורכבת מקרנות מניות בחו"ל המשקיעות בקאנביס. ומקרנות אג"ח מדינה.

 

טבלת 10 הקרנות הטובות ביותר מתחילת השנה מורכבת בעיקרה מקרנות מניות בארץ המתמחות בהשקעה בסקטור הנדל"ן ומקרנות אגרסיביות על מדדי המניות בחו"ל. טבלת 10 הקרנות הגרועות ביותר מאז ראשית השנה מורכבת בעיקרה מקרנות אג"ח בארץ כללי ואג"ח בחו"ל, ומקרנות אגרסיביות על הדולר.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    הפסידו בשיח מעל 99 אחוז תוך חודשיים.

    קנו 15 מניות ישנות בשער מעל 400,000. היום הן שוות פחות מ4 שח. כל 15 המניות. עוד משהו מעניין ששווה לעקוב. לפני כמב חודשים שער הקרן העולמית היה מעל המקומית. כלומר הפסידה פחות. חושב שעכשיו הפוך
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 06/11/2019 12:39