חברת הקנאביס הרפואי יוניבו מדווחת היום כי קיבלה אישור מהיק"ר להקצאת מניות לחוות עמית אורן בע"מ ולהפיכתה לבעלת השליטה בחווה.
חוות עמית אורן שייכת לאורן פרג’, איתו התקשרה יוניבו בהסכם השקעה בתמורה ל-74% מהון המניות המונפק והנפרע של החווה אשר יוקצו לחברה וכן הלוואה בסך של עד 5 מיליון ₪ לחוות עמית.
החווה נמצאת בשלבי הקמה מתקדמים ובין היתר נדרשת לעמידה בתקינה הישראלית GMP- IMC ובתקינה אירופאית (ECGP) לצורך ייצוא התוצרת לחו"ל.
להערכת החברה, האישור האמור מקנה לחברה יתרון משמעותי ובידול משאר החברות בסקטור, בכך שעם קבלת האישור, החברה משלימה שליטה לאורך כל תהליך הייצור של קנאביס רפואי הכולל, ריבוי, גידול, ייצור מוצרים ושיווק לבתי המרקחת.
כעת יכולה החברה לנהל את כל תהליך הייצור, להחליט באופן עצמאי לגבי סוגי הזנים שישתלו, אופן הגידול, היקף הגידול, איכות הזנים, היקף המוצרים וסוגיהם, פיתוח מוצרים עתידיים מבוססי זני קנאביס ייחודיים ושיווקם. בנוסף, לחברה יכולת להשתמש בידע, בניסיון ובקניין הרוחני הנצבר שלה גם עבור פעילות דומה בחו"ל.
כזכור, אמש קיבלה החברה תקן GMP-IMC קבוע ותקן GDP-IMC למפעל של יו אן וי מדיסין וכן רישיון מהיק"ר לעיסוק והחזקה של סם מסוכן, אשר מאפשר ליו אן וי לייצר באופן מסחרי במפעל. הרישיון האמור מאפשר לחברה להחזיק בתחומי החברה למעלה מ-2 טון של תפרחות קנאביס ומוצרי קנאביס בתקן IMC- GMP ולשווק את המוצרים בבתי המרקחת.
המלאי במפעל נכון להיום, מונה מספר קילוגרמים שיגיעו בקרוב לבתי המרקחת, לפי ניהול מערך האיכות של מפעל יו אן וי. תוקף הרישיון הוא עד לסיום תקופת ניסיון בחינת מערך המדיקליזציה של יו אן וי במסגרתו נמסרים מוצריה למטופלים בבתי המרקחת, או עד ליום 27.10.2020.
מחברת יוניבו מבהירים כי האישור בו מחזיקה חוות עמית הינו אישור ראשוני לפעול לתכנון והקמה של חוות גידול צמחי קנאביס ואיננו רישיון לעיסוק בקנאביס או גידולו.
כמו כן, ייצוא התוצרת מחוות עמית כפוף לאישורים הנדרשים בישראל, לקבלת תקנים אירופאיים ולסיום התקנתן של תקנות הייצוא, אשר אין כל וודאות שיתקבלו, והאם חוות עמית תעמוד בכל הדרישות הנ"ל ובאילו תנאים.