אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי<br>קרדיט: יח"צ
אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי קרדיט: יח"צ

רשת הסופרמרקטים ויקטורי מפרסמת את תוצאות הרבעון השני לשנת 2019, ומדווחת כי המכירות לרבעון השני של 2019 הסתכמו לשיא של 447 מיליון שקל, עליה של 6.5%, בהשוואה לכ-420 מיליון שקל ברבעון המקביל 2018. העלייה במכירות נבעה מפתיחת סניפים חדשים ומגידול בפדיון חנויות זהות. קצב המכירות ברבעון מוביל את החברה לרף מכירות שנתי של 1.8 מיליארד שקל.

 

הפדיון בחנויות זהות במהלך הרבעון גדל בכ-2.2%, בהשוואה לפדיון בחנויות זהות במהלך הרבעון המקביל אשתקד. הפדיון הממוצע למ"ר במהלך הרבעון עמד על כ-8.2 אלפי ש"ח למ"ר לעומת פדיון ממוצע של כ-8.3 אלפי ש"ח למ"ר ברבעון המקביל אשתקד. הפדיון הממוצע למ"ר בחנויות זהות במהלך הרבעון עמד על כ-8.5 אלפי ש"ח למ"ר, לעומת פדיון ממוצע של כ-8.3 אלפי ש"ח למ"ר ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח הגולמי ברבעון השני של 2019 הסתכם לשיא של 112.5 מיליון שקל, עליה של 4.3% בהשוואה ל-104.0 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2018. שיעור הרווח הגולמי עלה לראשונה לרף של 25.2% מהמכירות.

 

הרווח הנקי לתקופה הסתכם ל-8.4 מיליון שקל, בהשוואה לכ-8.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח הנקי בתקופת הדוח עמד על 1.9%, בהשוואה ל-2.0% בתקופה מקבילה אשתקד. הרווח הנקי הושפע לשלילה מיישום תקן IFRS16, שבניטרולו הרווח הנקי הסתכם ל-10.6 מיליון שקל, עליה של 23.7%.

 

מתחילת השנה, החברה דיווחה על תזרים חיובי מפעילות שוטפת של 45.2 מיליון שקל. יתרת מזומנים ושווי מזומנים ונכסים פיננסיים לזמן קצר ליום 30 ביוני 2019 הסתכמה בכ-78 מיליון שקל. הנזילות הגבוהה מאפשרת לחברה להמשיך להתפתח, לנצל הזדמנויות ולהרחיב את פעילותה.

 

ההון העצמי, נכון ליום 30 ביוני 2019 עמד על 260.6 מיליון שקל, המהווה 21% מהמאזן. השינוי בהון העצמי נובע בעיקר מהרווח הנקי השוטף של החברה למול דיבידנד ששולם בסך 5 מיליון שקל.

 

דירקטוריון החברה החליט על חלוקת דיבידנד בסך של 5 מיליון שקל שישולם ביום 17 בספטמבר 2019. דיבידנד זה מצטרף לדיבידנד בסך 5 מיליון שקל שחולק בחודש אפריל 2019.

 

ויקטורי מפעילה כיום 50 סניפים, לאחר שפתחה סניף בחדרה לאחר מועד הדוח. החברה מעריכה שסניף נוסף בחדרה וסניף במודיעין יפתחו במהלך שנת 2019 והסניפים בצמח, כפר יונה ובאר יעקב יפתחו ללקוחות במהלך שנת 2020. החברה ממשיכה לבחון את המשך הרחבת הרשת באמצעות רכישת פעילות מרכולים ברחבי הארץ.

 

אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי: "הרבעון השני היה רבעון חזק לרשת אנו ממשיכים להציג צמיחה במכירות ונמצאים בקצב מכירות שנתי של כ-1.8 מיליארד שקל. הצמיחה מאפשר לנו לשפר את תנאי הסחר ואנחנו מציגים שיעור שיא ברווח הגולמי שעמד על 25.2%. תזרים המזומנים החזק וקופת מזומנים בהיקף של 78 מיליון שקל מעידים על עוצמתה ואיתנותה הפיננסית של הרשת.

 

לצד חלוקת דיבידנדים לבעלי המניות של החברה, ויקטורי יכולה לממש הזדמנויות לצמיחה מהירה על ידי רכישת רשתות מתחרות או סניפים בודדים, במקביל לתוכנית פתיחת סניפים סדורה באזורים חדשים עבורנו. בהסתכלות קדימה, גם 2019 מסתמנת כשנת צמיחה לרשת תוך שאנו ממשיכים כל העת לשפר את הפרמטרים התפעוליים של החברה."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש