גיל דטנר, אנליסט תקשורת וקמעונאות בלאומי שוקי הון, מפרסם היום עדכון המלצה על מניית שטראוס ואומר כי שטראוס פרסמה תוצאות טובות לרבעון השני, כאשר מה שבלט לחיוב זה השיפור ברווחיות, שיותר מקיזז את השחיקה בשורה העליונה. החברה מצליחה לפצות על אזורים של חולשה, דבר אשר מחליק את התנודתיות. העניין הוא, שלאחר תשואה של קרוב ל 30% מתחילת השנה, נראה כי הכל כבר מגולם במחיר המניה. היסטורית, המניה נסחרת במכפיל רווח מתואם של 20 כאשר כעת המכפיל עומד על כ 23.5, מה שמהווה ביטוי ברור לכך שהשוק כבר משקף את ביצועיה הטובים של החברה.
פעילות הקפה הציגה תוצאות חלשות במחצית הראשונה, בשל הפעילות הבינלאומית. זו סובלת מתנאי תחרות מאתגרים במזרח אירופה, פיחות מטבעות מול השקל וירידות מחירים. למרות מחירי הקפה הנמוכים, הרווח התפעולי בחו"ל ירד בכ 25%- . לעומת זאת, הפעילות בישראל הציגה קפיצה חדה של 44% ברווח התפעולי, מה שקיזז חלק ניכר מהשחיקה מחוץ למדינה. במבט קדימה, הלחץ מהשקל החזק ימשיך להעיב על התוצאות, אך מנגד מחירי הקפה שהמשיכו לרדת לאחרונה יתמכו ברווחיות. כמו כן, המחצית השנייה של 2018 הייתי יותר חלשה, כך שנתוני ההשוואה יהיו נוחים יותר, וסך הכל אנו חוזים גידול של 3% ברווח התפעולי לשנה.
אם מה שבלט לחיוב ב-2017 ו-2018 הייתה הצמיחה של שטראוס, תוך הגדלת נתח השוק שלה, מה שהרשים אותנו במחצית הראשונה זו שיפור של 0.5% בשיעור הרווחיות התפעולית. השיפור נבע הן משיפור בעלות המכר והן מתהליך שיפור בייצור. כמו כן, שטראוס המשיכה לשפר את מצבה בשוק במחצית הראשונה של 2019 , עם גידול מתון בנתח השוק שלה מ 9.7% ל 9.8%.
התוצאות של סברה שוב הפתיעו לטובה, בעיקר הרווחיות, שעמדה ברבעון על שיעור של 16.8% בהשוואה לשיעור של 11.2% ברבעון המקביל. הצמיחה האורגנית עמדה על שיעור של 9.8% . בפועל המכירות היו ללא שינוי, כאשר הן הושפעו לרעה והרווחיות לטובה ממכירת פעילות הסלסה ב-2018. התוצאות גם הושפעו לטובה מעליות מחירים של מוצרי החומוס בסוף 2018 .
החברה התריעה כי הרווחיות במחצית השנייה תהיה משמעותית יותר נמוכה, בשל העונתיות בהוצאות השיווק. עם זאת, נראה כי 2019 צפויה להסתיים עם התאוששות מרשימה, ברווחיות. נזכיר כי ב-2018 סברה סיימה את השנה עם שיעור רווח תפעולי של 8.6% כאשר ב-2019 אנו צופים שיעור של כ-13.7%.
הפעילות המקומית של שטראוס מים הציגה גם היא תוצאות חזקות, עם גידול של 6% במחצית הראשונה של 2019 , ושיעור הרווח התפעולי השתפר ב-1.4% לכדי 7%. המיזם המשותף עם האייר בסין הציג סטגנציה ברבעון – ירידה של 3% במכירות אך יציבות ברווח הנקי. לא ברור לנו לאן המיזם מתפתח, שכן אין מגמה ברורה של צמיחה בשורה העליונה, והשורה התחתונה תנודתית. אין ספק כי מדובר ברווחיות יפה ושיפור משמעותי בהשוואה לשנים של הפסדים בפעילות, אך עם זאת נראה לנו כי נכון להמשיך ולתמחר את הפעילות באופן שמרני.
שורה תחתונה: שטראוס ממשיכה להציג תוצאות חזקות, למרות לא מעט אתגרים בסביבה העסקית. נראה שהשוק כבר משקף את הביצועים החזקים, מה שבא לידי ביטוי בהתארכות המכפיל של המניה. אנו מעלים במעט את מחיר היעד שלנו, מ 92- ש"ח ל 96.4- ש"ח למניה, ומותירים את המלצנו על משקל שוק - נוכח דאונסייד של כ 9%.