אקסלנס פוצחים בסיקור למניית אלוני חץ במחיר יעד של 23 ₪ ובהמלצת בתשואת יתר. לדעתם, חברת אלוני חץ בנויה כחברת אחזקות קלאסית. עם שתי החזקות המשמשות כרגליים המרכזיות, אמות (ישראל) ו – PSP (שוויץ), מהוות השקעה אסטרטגית ומאפשרות בסיס יציב לפעילותה של החברה. מספר החזקות אחרות, FCR (קנדה), EQY (ארה"ב), ברוקטון (בריטניה), מהוות השקעה בעלת אופי פיננסי ובינתיים נהנית החברה מהצפת ערך ופוטנציאל בפעילותן תחת הניהול הקיים.
אלוני חץ חיכתה הרבה זמן לרגע הנכון לבצע את העסקה הגדולה הבאה מבחינתה – היו תקופות בהן השוק היה בשל והחברה לא, היו תקופות בהן החברה הייתה בשלה והשוק לא והיו תקופות בהן אף אחד מהתנאים לא התקיים. במצבה ובמצב השוק הנוכחי מתקיימים סוף סוף התנאים בהם אנו מעריכים כי נראה את אלוני חץ קופצת למים.
בשורה התחתונה, חברת אלוני חץ בשלה לעסקה הבאה. עד שזה יקרה, גם בטוח הקצר אנו מזהים פוטנציאל במניה במחירים הקיימים. אלוני חץ נסחרת כיום מתחת לשווי הנכסי ולהערכתנו אין הצדקה לדיסקאונט הקיים כאשר אופי הפעילות של החברה שמרני, שיעורי ההיוון אינם אגרסיביים והצפי בפעילות החברות המוחזקות לשנת 2011 נותר יציב.
כתוצאה מכך, אנו ממליצים על המניה בתשואת יתר, עם מחיר יעד של 23 ₪ למניה.