חברת פלוריסטם, העוסקת בתחום הרפואה המשקמת ומפתחת מוצרי ריפוי תאי המופקים מתאי שיליה, הודיעה אמש כי קונסורציום המחקר RESTORE אשר פלוריסטם חברה בו, מועמד להיות אחד משני המועמדים המתחרים לקבלת מענק בסך של עד 1 מיליארד אירו במשך 10 השנים הבאות מהנציבות האירופית (EC) לפיתוח וקידום של תרופות חדשניות.

 

RESTORE תקבל מימון ראשוני בסך 1 מיליון אירו מהנציבות האירופית לפיתוח הרעיון. כחלק מהקונסורציום, אם RESTORE תזכה במענק, פלוריסטם תוכל לזכות בחלק מהסכום.

 

הקונסורציום RESTORE, בהובלת המרכז הרפואי האוניברסיטאי הגרמני, Charit’e ברלין ובתיאום עם פרופ’ הנס-דיטר וולק מהמרכז לרפואה רגנרטיבית בברלין, שואף לקדם מחקר פורץ דרך, להוביל את אירופה לחזית הטיפולים המתקדמים ולספק לחולים צינור של תרופות טרנספורמטיביות (תרופות המשנות או שוברות את הפרדיגמות המדעיות המוכרות).

 

"אנו מאמינים כי השקעה פוטנציאלית זו של ה- EC, היא עדות למחויבותה המתמשכת של אירופה לקידום פתרונות לחולים הזקוקים לטיפולים טרנספורמטיביים", אמר זמי אברמן, יו"ר ומנכ"ל פלוריסטם. "השלב הקליני, שפלוריסטם נמצאת בו בשלבים מתקדמים, ויכולותינו הטכנולוגיות לייצור בקנה מידה גדול, הופך אותנו מחויבים לקונסורציום RESTORE. אנו מאמינים כי מימון פוטנציאלי זה, אם יוענק, יעזור לקדם תוכניות רבות ומבטיחות הנמצאות בפיתוח".

 

פלוריסטם תרפיוטיקס הינה חברה ביו-רפואית המפתחת תרופות תאיות שמקורן בשליה המאפשרות טיפול שאינו מצריך התאמה גנטית למטופל. מוצרי החברה נמצאים בניסויים מתקדמים הבוחנים את יעילותם במגוון מחלות הנגרמות מאיסכמיה (חוסר זרימת דם), דלקתיות, פציעות אורטופדיות, כשלים של מערכת הדם ופגיעות קרינה.

 

תאי הPLX מעוררים את מנגנון השיקום של הגוף באמצעות הפרשת חלבונים בתגובה לאיתותים מגופו של המטופל. החלבונים מתניעים תהליך ריפוי עצמי ומשפרים את מצבו של החולה. לחברה טכנולוגייה המאפשרת גידול מבוקר של מוצרים תאיים שונים בכמויות גדולות.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    והשאלה החשובה עד כמה הנוכחות

    של פלוריסטם בפרויקט restore הביאה אותו למועמד כמעט וודאי לזכיה לפחות בחלק מהמענק. --- מוכן להמר--- כמה דולרים מהמענק יגיעו בסוף לקופת פלוריסטם-אין עוד חברה בעולם עם מגוון כזה של יכולות טיפול מגוונים כאלה מתאי גזע אנושיים ובשלב כזה מתקדם--- החברה קרעה לגזרים את המשקיעים אבל הגיעה למניפה כזו של טיפולים שרק אנטישמיות וbds יכולים למנוע ממנה את המענק.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • תמיר
    • 12/02/2019 15:14