אינטרנט זהב פרסמה הבוקר הצעה מחודשת שקיבלה מקרן סרצ’לייט לרכישת מניות בי קום. על פי ההצעה החדשה, קרן סרצ’לייט מוכנה לשלם 390 מיליון שקלים עבור העסקה. אם ההצעה תתקבל, יוכלו מחזיקי אג"ח ג’ וד’ של אינטרנט זהב לקבל 530 מיליון ₪ מתוך החוב של החברה העומד על כ-730 מיליון ₪. כלומר, ההצעה משקפת תספורת של 25% על החוב.
כזכור, במהלך השבוע שעבר הודיעה חברת אינטרנט זהב על עצירת התשלומים למחזיקי האג"ח אחרי שלא קיבלה הצעות בתום המכרז אותו ניהלה. בהמשך הודיעה חברת מדרוג כי היא מורידה את דירוג האשראי של החברה ל-Ca והזהירה מפני חדלות פרעון הצפויה ברמת ודאות גבוהה.
בתוך כך, בי קומיוניקיישנס, בעלת השליטה בבזק, מדווחת הבוקר על בחינת אפשרות לגיוס הון בהנפקה פרטית במכרז בשוק ההון, בהיקף של עד 8,000,000 מניות. אם הגיוס יצא לפועל תכניס בי קום לקופתה כ-160 מיליון שקלים.
עמי ברלב מנכ"ל החברה מסר: "הגיוס מיועד לחזק את תזרים המזומנים של החברה ולאפשר לה יתרות נזילות עד לנובמבר 2021 גם ללא הנחת דיבידנדים או מקורות אחרים נוספים".
עוד הוסיף המנכ"ל "יצוין כי כבר כיום בקופת החברה מזומנים בהיקף של כ- 600 מיליון ש"ח באופן המספק לשירות התחייבויותיה של החברה עד לשנת 2020 (כולל), גם ללא הנחת דיבידנדים או מקורות אחרים נוספים. ההנפקה צפויה לאפשר לחברה יתרות נזילות מספקות על פני מספר שנים תוך שימור והגנה על נכס הבסיס שלה, לטובת כל מחזיקי העניין בה".