אנלייט אנרגיה מדווחת על סגירה פיננסית ותחילת הקמה של פרויקטים סולאריים בהונגריה.


בהמשך לדיווחי החברה בדבר רכישת הזכויות בשלושה פרויקטי אנרגיה סולארית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית בהונגריה המצויים בתהליכי פיתוח מתקדמים, הושלמה הסגירה הפיננסית למימון הפרויקטים מול בנק אירופאי מוביל - ארסטה בנק. כמו כן החברה מדווחת על תחילת הקמת הפרויקטים, השלמת רכישת מניות חברות הפרויקטים וקבלת האישורים הרגולטוריים הדרושים.

 


המימון יינתן לחברות הפרויקטים בהיקף של כ- %75 מעלויות הפרויקטים והקמתם, בסך של כ-45 מיליון אירו, לתקופת הלוואה הכוללת את תקופת ההקמה ו- 17 שנים נוספות ממועד ההפעלה המסחרית של הפרויקטים.

 


הסכם המימון נחתם לאחר שהמלווים השלימו לשביעות רצונם בדיקות נאותות מקיפות, לרבות ברמת הניתוח המשפטי, התכנון ההנדסי, התנאים הרגולטורים והתכנוניים, התנאים הסביבתיים, הסכם אספקת הפאנלים, הסכמי ההקמה והתפעול וכיו"ב.

 


החברה מתכוונת לחתום על הסכמי התקשרות עם תאגידי הפרויקטים הייעודיים למתן שירותי ניהול ההקמה וניהול רכש הפאנלים עבור הפרויקטים.

 


על פי כושר הייצור של המתקנים, החברה מעריכה כי הפרויקטים יניבו הכנסות בהיקף של כ- 6.8 מיליון אירו לשנה ממכירת החשמל בתקופת האסדרה שהינה כ- 20 שנה. לאחר תקופה זו ניתן למכור חשמל בתנאי שוק המוערכים בכ- 3.9 מיליון אירו לשנה.

 

על פי הערכותיה הנוכחיות של החברה, סיום בדיקות חיבור הפרויקטים לרשת החשמל ותחילת
הזכאות להכנסות צפויה במהלך החציון השני של שנת 2019.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש