חודש ספטמבר (חודש מרובה חגים בישראל) הסתיים במגמה מעורבת במדדי המניות המקומיים, בארה"ב ובאירופה, בעוד עליות שערים ציינו את שוקי המניות במזרח הרחוק. אגרות החוב הקונצרניות והממשלתיות סיכמו את החודש בירידות שערים קלות. לראשונה מאז חודש ינואר, הקרנות המסורתיות (אקטיביות ופאסיביות) חוזרות לגיוסים המסתכמים ב-10 ימי מסחר ועוד-3 ימי מסחר של חול המועד סוכות בכ-105 מיליון ₪ לעומת פדיון של כ-330 מיליון ₪ בחודש אוגוסט. הקטגוריות המגייסות ביותר היו אג"ח קונצרני (230 מיליון ₪) והקרנות המנייתיות1(כ-370 מיליון ₪). ואילו הפודות העיקריות היו קרנות אג"ח כללי עם 215 מיליון ₪. תעשיית קרנות הנאמנות כולה רושמת גיוסים של כ-260 מיליון ₪, הנחלקים לגיוסים של כ-465 מיליון ₪ בקרנות המחקות, כ-145 מיליון ₪ בקרנות הכספיות, ולפדיון של כ-350 מיליארד ₪ בקרנות המנוהלות. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש. יצויין, כי בהשוואה לחודש אוגוסט, הפדיונות בקרנות המנוהלות ירדו בכ-750 מיליון ₪, והקרנות המחקות ירדו בגיוסים.

 

מגמה מעורבת במדדי המניות*: מדדי ת"א 35 ות"א 125 רשמו בסיכום חודשי (עד לתאריך 27/9 כולל) תשואה שלילית של עד כ-1.4%. ואילו מדד ת"א 90 עלה ב-2%. בעולם הרחב נרשמה מגמה מעורבת, כאשר בלט מדד הניקיי עם עלייה של כ-4%. הקרנות המנייתיות1גייסו החודש סכום של כ-370 מיליון ₪. למרות המגמה המעורבת בשוק המקומי, הקרנות המנייתיות המתמחות בישראל, רשמו גיוס חיובי לראשונה מאז חודש ינואר, הנאמד בכ-150 מיליון ₪ (המחקות גייסו כ-125 מיליון ₪ בעוד המנוהלות גייסו 25 מיליון ₪). הקרנות המתמחות במניות בחו"ל הציגו חודשטובעם גיוס של כ-170 מיליון ₪, כל הגיוס היה בקרנות המחקות, והקרנות הגמישות סיימו את החודשעם גיוסים הנאמדים בכ-50 מיליון ₪.

 

קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית1 כגון קרנות 10/90, 20/80, 30/70 וכד’, לראשונה מאז חודש פברואר הן מאבדות את התואר "המפוקפק" של קבוצת הקרנות הפודה ביותר, כאשר הם יורדות באופן ניכר בקצב הפדיונות, לסכום של כ-215 מיליון ₪, ירידה של כ-935 מיליון ₪ מהפדיונות בחודש אוגוסט. מתחילת השנה קרנות אג"ח כללי פדו סכום עצום הנאמד בכ-8.43 מיליארד ₪ (וזה כולל ואחרי גיוס של 2.1 מיליארד שקל בינואר 2018), והן ממשיכות להיות קבוצת הקרנות הפודה ביותר מתחילת השנה.

 

אגרות החוב הקונצרניות סיכמו את ספטמבר במגמה שלילית קלה: מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו החודש תשואה שלילית של עד 0.1%. למרות ירידות השערים הקלות, קרנות אג"ח קונצרני ממשיכות לגייס, חודש שני ברציפות, סכום הנאמד בכ-230 מיליון ₪. מתחילת השנה, קרנות אג"ח קונצרני חוזרות להציג גיוס חיובי בסכום של כ-65 מיליון ₪.

 

אגרות החוב הממשלתיות רשמו החודש ירידות שערים - מדד ממשלתי כללי רשם החודש ירידה של 0.15%. בעקבות ירידות השערים שנרשמו, קרנות אג"ח מדינה מסיימות את החודש בפדיון, לראשונה מתחילת השנה, בסכום הנאמדבכ-60 מיליון ₪. עדיין, מתחילת השנה קרנות אג"ח מדינה גייסו סכום גדול מאוד של כ-2.915 מיליארד ₪, שעומד בניגוד גמור ליציאת הכספים שנרשמה בקרנות אג"ח כללי, מה שמקנה להן את המקום הראשון בגיוסים מבין הקרנות המסורתיות.

 

מגמה מעורבת באפיק השקלי – הקרנות השקליות ממשיכות במומנטום השלילי, והן עברו להיות קבוצת הקרנות הפודה ביותר החודש, בסכום הנאמד בכ-240 מיליון ₪. מתחילת השנה הקרנות השקליות רשמו פדיון של כ-3.2 מיליארד ₪. לעומתן, הקרנות הכספיות גייסו בספטמבר 145 מיליון ₪. הגיוס הזה נחלק בין הקרנות הכספיות השקליות שפדו כ-125 מיליון ₪ והקרנות הכספיות המט"חיות שגייסו כ-270 מ’ ₪.

 

קרנות אג"ח חו"ל לאחר 3 חודשים רצופים של גיוסים, מסיימות את החודש ללא שינוי. זאת, בעקבות ההיחלשות המתמשכת בשבועות האחרונים של הדולר אל מול השקל. מתחילת השנה, קרנות אג"ח חו"ל גייסו סכום של כ-505 מיליון ₪. תעשיית הקרנות מנהלת נכון ליום 27.09.18 כ-243 מיליארד ₪. הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-225.3 מיליארד ₪ והקרנות הכספיות מנהלות כ-17.7 מיליארד ₪.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש