המסחר בבורסות וול סטריט מתנהל היום בעליות, לאחר בתחילת המסחר הגיעו מדדי ה-S&P 500 והדאו ג’ונס לשיא, כאשר החששות ממלחמת סחר שוככים.

 

מדד ה-S&P עולה ב-0.83% ל-2,932.05. מדד הנאסדק עולה ב-0.99% ל-8,028.91 והדאו עולה ביותר מאחוז ל-26,671.01.

 

הצמיחה הכלכלית בארה"ב צפויה להמשיך ולצמוח ב-3% במחצית השנייה של שנת 2018. כך עולה מפרסום האינדיקטורים הכלכליים המובילים בארה"ב. מדד האינדיקטורים המובילים עלה ב-0.4% בחודש אוגוסט, בהמשך לעליות חדות יותר בחודשיים שקדמו לו. כך נמסר היום מה-Conference Board. המדד בוחן עשרה אינדיקטורים המסמלים עליות וירידות במחזור העסקי ובכלכלה הנרחבת. רוב רכיבי המדד עלו בחודש הקודם, והציעו על קצב צמיחה של 3% בתמ"ג בשני הרבעונים האחרונים של השנה. כלכלת ארה"ב צמחה ב-4.2% באביב וצפויה לציח ב-3% נוספים ברבעון השלישי, זאת בהתבסס על ההערכה העדכנית של מרקטווטץ’. בהנחה שקצב הציחה ימשך, ארה"ב עשויה לרשום צמיחה של 3% לאורך שנה קלנדרית שלמה, לראשונה מאז שנת 2005.

 

מכירות הבתים הקיימים בארה"ב הסתכמו בקצב שנתי מתואם של כ-5.34 מיליון בחודש אוגוסט, ללא שינוי לעומת יולי, כך נמסר מאיגוד המתווכים הלאומי היום (חמישי). לאחר ירידה בת ארבעה חודשים רצופים, קצב מכירות הבתים בבעלות התייצב בחודש אוגוסט. מכירות הבתים הקיימים נמוכות ב -1.5% בהשוואה לשנה שעברה. הנתונים נמוכים מתחזית השוק MarketWatch של 5.37 מיליון.

 

בורסות אירופה ננעלו במגמה חיובית, כשמדד CAC 40  הצרפתי עלה בלמעלה מ-1%. מדד DAX הגרמני ננעל גם הוא בעליות שמתקרבות ל-1%, מדד סטוקס 600 הכלל-אירופי ומדד פוטסי 100 הבריטי ננעלו גם הם בעליות.

 

בולטות בעליות מניית אפל שמזנקת, ומניות אמזון, בואינג ו- קטרפילר.

 

מניית ג’נרל אלקטריק יורדת לאחר שספגה הורדה במחיר המטרה של המניה מבנק ההשקעות ג’יי.פי מורגן - מ-11 דולר למניה ל-10 דולר.

 

מניית אנבידיה גם כן יורדת לאחר שאנליסט במורגן סטנלי טען כי המוצר החדש שלה בענף המשחקים מאכזב.

 

הרקע לעליות בשווקים הוא היחלשות הפחדים ממלחמת סחר בין ארה"ב לסין. זאת לאחר ששר המסחר הסיני אמר היום כי סין מקווה שארה"ב תתקן את צעדיה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש