דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, מפרסם היום את הסקירה השבועית של התפתחויות מקרו כלכליות והשוק הסולידי. להלן עיקרי הדברים:
"מקרו: כצפוי, הותיר בנק ישראל את הריבית החלטה נוספת ללא שינוי. הודעת הריבית נשאה גוון ברור יותר מההודעות האחרונות ובעיקר הודגשה כניסת האינפלציה אל תוך יעד יציבות המחירים. עם זאת המשך מגמת התחזקות השקל, המצוי בשיא מתחילת שנה, מול סל המטבעות, שמה סימן שאלה על העלאת ריבית עוד השנה.
"בנק ישראל ציין בהודעה כי הוא מייחס את התחזקות השקל בחודש האחרון בעיקר להיחלשות מטבעות שווקים מתעוררים תוך התעלמות מסוגיית העלאת דירוג המדינה בראשית חודש אוגוסט.
"המדד המשולב, של בנק ישראל, מצביע על קצב צמיחה בהתאם לפוטנציאל של המשק. מדובר בקצב צמיחה של 3.5% לשנה או 1.5% צמיחה לנפש, נתון לא מרשים בהשוואה בינלאומית, שכן המשקים הגדולים במערב צומחים בשנים האחרונות בקצב (לנפש) אשר אינו נופל מזה של ישראל ולפיכך הפער בתוצר לנפש, המהווה אינדיקטור לרמת החיים, בין ישראל למדינות המערב המתקדמות אינו נסגר.
"שיעור האבטלה בישראל עלה במקצת אך עדיין נמוך בראייה היסטורית. קרבת המשק לתעסוקה מלאה וקצב הצמיחה הקרוב לפוטנציאל עדיין אינם מייצרים לחצים אינפלציוניים בדומה למצב בארה"ב.
"למרות העלייה בציפיות להעלאת ריבית בישראל, תלילות העקומים אינה יורדת וממשיכה להיות גבוהה מאוד ביחס לעולם.
"אג"ח ממשלתי: הגוון הברור יותר של הודעת הריבית של בנק ישראל לצד עלייה בתשואות בחו"ל הביאו לעליית תשואות בשוק האג"ח הממשלתי המקומי לאורך העקומים.ציפיות האינפלציה הנגזרות שמרו השבוע על יציבות.
"אנו ממשיכים להמליץ על השקעה במח"מ של 5 שנים. אנו ממשיכים לתת עדיפות להשקעה באפיק השקלי הלא צמוד על רקע ציפייה לירידה הדרגתית בסביבת האינפלציה.
"אנו ממליצים על אחזקה סינתטית באפיק השקלי הלא צמוד (של איגרות לטווח קצר בשילוב איגרות ארוכות לטווח של 8 שנים ומעלה), לאור הציפייה לירידה עתידית בתלילות העקום בעיקר תוך עליית תשואות בחלק הקצר – בינוני, ויציבות בתשואות בחלק הארוך. צמודי המדד מומלצים לאחזקה בעיקר על ידי צמודי מדד לטווח קצר – בינוני.
"אג"ח קונצרני: מדדי התל בונד צמודי המדד (20 40 ו 60) חזרו לרמות מרווחים נמוכות יחסית. אנו ממליצים על מעבר להשקעה מאג"ח צמוד מדד לאג"ח שקלי לא צמוד בעיקר בחברות ממדד התל בונד שקלי 50. אנו ממליצים על השקעה במח"מ של כ 4 - 5 שנים. נמשכת המלצתינו לחשיפה לאג"ח דולרי בדרוג גבוה. ככלל, לא מומלצת הגדלת החשיפה לאפיק הקונצרני.