אמנון ברודי, יור עלבד<br>קרדיט: יח"צ
אמנון ברודי, יור עלבד קרדיט: יח"צ

על-בד משואות יצחק (ת"א: על בד), הנחשבת לחברה הבינלאומית השלישית בגודלה בעולם בייצור מגבונים לחים שאינם ממותגים, והספקית הגדולה בארה"ב ליצור טמפונים לא ממותגים, פרסמה היום את דוחותיה לרבעון השני ולמחצית הראשונה של שנת 2018.

 

ההכנסות במחצית הראשונה של 2018 הסתכמו בכ-763.7 מיליון שקל, גידול של 6.6% בהשוואה להכנסות של כ-716.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

 

ברבעון השני של 2018 הסתכמו ההכנסות בכ-387.6 מיליון שקל, גידול של 6.9% לעומת הכנסות של כ-362.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ברבעון השני ירד השער הממוצע של הדולר מול השקל בכ- 0.4% ועלה השער הממוצע של האירו מול השקל בכ- 8%, בהתאמה אל מול התקופה המקבילה אשתקד. כתוצאה מהשינוי בשערי החליפין, נטו, גדלו הכנסות החברה בכ- 20 מיליון ש"ח.

 

בחלוקה למגזרים: ההכנסות ברבעון השני של 2018 בתחום המגבונים הלחים בישראל הסתכמו ב- 144.3 מיליון שקל בהשוואה לכ- 103.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד; באירופה הסתכמו ההכנסות בכ- 244.4 מיליון שקל בהשוואה לכ- 226.1 מיליון שקל; בארה"ב הסתכמו ההכנסות בכ- 33.7 מיליון שקל בהשוואה ל-25.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה. סך ההכנסות בתחום ההיגיינה הנשית ברבעון השני של 2018 הסתכמו בכ- 43.7 מיליון שקל לעומת כ- 46.3 מיליון שקל אשתקד. סך ההכנסות בתחום מוצרי הספיגה ברבעון השני של 2018 הסתכמו בכ- 26.2 מיליון שקל בהשוואה להכנסות של 30.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

הרווח גולמי במחצית הראשונה של 2018 הסתכם ב-158.7 מיליון שקל, 21% מסך ההכנסות, גידול של כ-9% בהשוואה לרווח גולמי של 145.7 מיליון שקל, 20% מסך ההכנסות, בתקופה המקבילה.

 

ברבעון השני של 2018 הסתכם הרווח הגולמי בכ-79.5 מיליון שקל (21% מהמחזור), גידול של 11.2% לעומת כ-71.5 מיליון שקל, (20% מהמחזור) בתקופה המקבילה אשתקד.

 

ה- EBITDA במחצית הראשונה של 2018 הסתכם בכ-70.7 מיליון שקל, כ-9% מסך ההכנסות, גידול של 6.3% בהשוואה ל-EBITDA של 66.5 מיליון שקל, כ-9% מסך ההכנסות, בתקופה המקבילה.

 

ברבעון השני של 2018 הסתכם ה-EBITDA בכ- 33.85 מיליון שקל, כ-9% מסך ההכנסות, עלייה של 8.3% לעומת EBITDA של כ- 31.2 מיליון שקל, כ-9% מסך ההכנסות, ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח התפעולי במחצית הראשונה של 2018 הסתכם ב-21.25 מיליון שקל בהשוואה לרווח תפעולי של 36.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי ברבעון השני של 2018 הסתכם בכ-1.65 מיליון שקל, לעומת כ-16.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה ברווח התפעולי הושפעה בעיקר מהפחתת ערך מוניטין במגזר ההיגיינה הנשית בסך 14.6 מיליון שקל. הרווח התפעולי והרווחיות התפעולית, בנטרול הפחתת המוניטין, היו דומים לאלה בתקופה המקבילה, וזאת חרף גידול בהוצאות הלוגיסטיקה הנובע מהתייקרות ההובלות היבשתיות בארה"ב ובאירופה.

 

הרווח הנקי במחצית הראשונה של 2018 הסתכם ב-5.2 מיליון שקל בהשוואה לרווח נקי של 17 מיליון שקל בתקופה המקבילה. ההפסד הנקי ברבעון השני של 2018 הסתכם בכ- 4.3 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של כ-8.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ברווח הנקי הושפעה בעיקר מהפחתת ערך מוניטין במגזר ההיגיינה הנשית בסך 14.6 מיליון שקל.

 

תזרים מזומנים מפעילות שוטפת במחצית הראשונה של 2018 הסתכם בכ-9.4 מיליון שקל לעומת כ-22.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

ההון העצמי נכון לסוף הרבעון השני של 2018 הסתכם ב-521 מיליון שקל, 37% מסך המאזן, בהשוואה להון עצמי של 506.7 מיליון שקל, כ-37% מסך המאזן, בתקופה המקבילה.

 

אמנון ברודי, יו"ר על-בד אמר: "על-בד פועלת על בסיס תוכנית אסטרטגית להרחבת פעילותה ומקסום היתרונות הטכנולוגיים והתחרותיים שלה, ושנת 2018 מהווה שנת מעבר בדרך להמשך יישום תוכנית זו. הרבעון, לאור סימנים המצביעים על צורך בבחינת ירידת ערך מוניטין במגזר ההיגיינה הנשית בוצעה בחינה והכרנו בירידת ערך מוניטין של 14.6 מיליון שקל. עם זאת, במבט אל עבר המחצית השנייה של השנה אנו מעודדים מקבלת אישור ה-FDA לטמפון החדשני G4 ומזהים עניין גובר בקרב לקוחות חדשים במזרח ובשוק האמריקאי לטמפון הכותנה, ולפיכך צופים כי הכנסות מגזר ההיגיינה הנשית ישובו לצמוח, וברמת רווחיות גבוהה יותר.

 

"תהליך העברת פעילות המפעל לייצור מוצרי ספיגה מקנטקי לצפון קרוליינה נמצא בעיצומו וצפוי להסתיים בסוף הרבעון. באמצעות מהלך אסטרטגי זה נקים בצפון קרוליינה מרכז לוגיסטי שירכז את המשלוחים של פעילות המגבונים, הטמפונים שמיוצרים בישראל ומוצרי הספיגה ואנו רואים במהלך זה הזדמנות משמעותית באיחוד המפעלים וחיסכון בעלויות. לאחר העברת המפעל, בכוונתנו למכור את הנכסים שיוותרו בקנטקי.

 

"במקביל למהלך העברת המפעל, הזמנו קו ייצור חדש לייצור תחתוניות שצפוי להתחיל לפעול במפעל החדש במחצית השנייה של 2018 ויאפשר לנו להרחיב את היקף לקוחותינו בפעילות מוצרי הספיגה. הרחבת פעילות הייצור תאפשר לעל-בד להקטין את היבוא המשמעותי של מוצרי הספיגה מסין ובכך להיענות לרצון הרשתות הגדולות לרכוש מוצרים המיוצרים בארה"ב.

 

"כמו כן, כתוצאה מעלייה בביקוש מלקוחות בתחום המגבונים באירופה אנו מבצעים השקעה בהרחבה של מבנה ושני קווי ייצור מגבונים נוספים בגרמניה ובפולין בסך כולל של כ-8 מיליון יורו. במקביל, אנו ממשיכים להגדיל, בהתאם לתכנון, את תפוקת הייצור במפעל בדימונה לייצור נייר הידרופיין שהגיעה ברבעון השני לכ- 56% מהתפוקה המלאה ורואים בפעילות זו מנוע צמיחה נוסף לשנים הקרובות", סיכם ברודי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש