שותפות חיפושי הנפט והגז מודיעין אנרגיה דיווחה הבוקר על ממצאי דו"ח הערכת משאבים לפרויקט Shideler, שבוצע על-ידי חברת Petrotech Resources Company, שהינה מעריך עתודות מוסמך ובלתי תלוי.
על פי האומדן הטוב ביותר (Best estimate), אומדן משאבי הנפט והגז בפרויקט Shideler מוערך בכ-35.3 מיליון חביות נפט, וההסתברות הממוצעת למציאת המשאבים נאמדת בטווח של 15%-52%, בהתאם לשכבות השונות. בדוח נמצא כי ישנן 5 שכבות בהן קיים פוטנציאל להימצאות המשאבים (50P, האומדן הטוב ביותר).
פרויקט Shideler הוא אחד משלושת הפרויקטים בקליפורניה בהם מודיעין שותפה עם חברת Aera Energy, ממפיקות הנפט היבשתי הגדולות בקליפורניה. למודיעין החזקה של 37.5% בפרויקט זה, וקידוח ראשון בפרויקט, לחלק מהשכבות שהוערכו, צפוי להתבצע ברבעון השני של 2019.
בימים אלה מבוצעים מבחני הפקה בקידוח בפרויקט Cassini, הראשון מבין שלושה קידוחים המבוצעים בשיתוף עם חברת Aera Energy, בו נמצאו סימנים משמעותיים להימצאות גז ונפט. על-פי דוח המשאבים שהוכן לפני הקידוח, פוטנציאל המשאבים הנאמד בפרויקט זה מוערך בכ-24 מיליון חביות.
במקביל ממשיכה מודיעין להתקדם בתוכנית העבודה של פרויקט Concord, ובחודשים הקרובים תפרסם השותפות דוח על היקף המשאבים שעשוי להימצא בו, לקראת ביצוע קידוח.
מוקדם יותר החודש פרסמה מודיעין דוח משאבים מעודכן לפרויקט Grapevine, על בסיס הממצאים משני הקידוחים שבוצעו ונבחנו על-ידי מעריך עתודות מומחה ובלתי תלוי. על פי האומדן הטוב ביותר (Best estimate), אומדן משאבי הנפט המותנים בפרויקט Grapevine מוערך בכ-11.9 מיליון חביות נפט. במהלך הרבעון הרביעי של 2018 או הרבעון הראשון של 2019, צפוי להתבצע קידוח פיתוח נוסף בפרויקט זה. למודיעין החזקה של 23.5% בפרויקט Grapevine.
בפרויקט Mountain-View דיווחה מודיעין על תוצאות מבחני ההפקה בפרוספקט 7 Trinidad, מהם עולה כי קצב הזרימה הממוצע עמד על כ-426 חביות נפט ליום. כמות הנפט שהתגלתה עד כה בקידוח מצדיקה בחינה ואמידה של כמות המשאבים הכוללת של הנפט בקידוח, ומודיעין תפרסם בעוד כחודשיים דוח משאבים מעודכן ובו יוערכו היקף המשאבים בפרוספקט, בהתבסס על נתונים גיאולוגים, גיאופיסיים ונתוני הפקה מהבאר שנקדחה. למודיעין החזקה של 26% מהזכויות בפרוספקט Trinidad 7.
בשבוע שעבר פרסמה מודיעין את הדוחות הכספיים לרבעון השני ולחציון הראשון של 2018, בו רשמה השותפות הכנסות של כ-0.7 מיליון דולר, אשר נבעו מהפקה ומכירת 46 אלף חביות נפט מקידוח Sauvignon בלבד בפרויקט Grapevine. השותפים בפרויקט מתקדמים בתוכנית העבודה לפיתוח הפרויקט, הכוללת מעבר להפקה באמצעות מתקני קבע אשר יוזילו באופן משמעותי את עלות ההפקה, וכאמר ביצוע קידוח פיתוח נוסף.
נכון להיום, מודיעין מפיקה ומוכרת נפט משלוש בארות בשני פרויקטים שונים, וזאת לאחר שבקידוחים Bordeaux ו-Trinidad 7 נמצאו תגליות נפט מסחריות.