דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, מפרסם הבוקר את הסקירה השבועית של התפתחויות מקרו כלכליות והשוק הסולידי. להלן עיקרי הדברים:
"מקרו - מדד המחירים לצרכן לחודש יולי הפתיע כשנותר ללא שינוי בעיקר על רקע עלייה מינורית, נמוכה משמעותית מהצפוי, בסעיף שכר הדירה. סביבת האינפלציה מצויה בשיא של השנים האחרונות, אולם מתרבים האינדיקטורים המצביעים על ירידה בסביבת האינפלציה במהלך שנת 2019.
"מחירי הדירות שבו לעלות ומחקו את כל הירידה של השנה האחרונה. עדיין רמת הפעילות בענף נמוכה יחסית ובאה לידי ביטוי בעיקר במכירות באיזורי הפריפריה.
"הצמיחה ברבעון השני של השנה ירדה משמעותית אולם בניכוי גורמים חד פעמיים מדובר בירידה מינורית יחסית. סביבת הצמיחה בישראל ממשיכה לנוע סביב רמה של 3.5% תוך המשך הירידה בהשקעות בענף הבנייה למגורים.
"הגירעון הממשלתי בשנת 2018 עלול לחרוג מהיעד הממשלתי לשנה זו, שעומד על כ-2.9% תוצר. בשנת 2019 תיתכן המשך העלייה ברמת הגרעון על רקע הגדלת ההוצאה בסעיף הביטחון והכניסה לשנת בחירות.
"הגירעון המסחרי ממשיך להעמיק בקצב מהיר, על רקע התרחבות מהירה ביבוא הסחורות. צמצום העודף בחשבון השוטף צפוי למתן את הכוחות הפועלים להתחזקות השקל.
"נראה שמאז הודעת העלאת הדרוג של ישראל, עיקר ההשפעה הייתה בשוק המט"ח כאשר השקל רשם התחזקות משמעותית מול סל המטבעות והיה בין המטבעות הבודדים שרשמו התחזקות בתקופה זו מול הדולר.
"אג"ח ממשלתי: בניגוד למגמה בעולם נרשמה בישראל, השבוע, עליית תשואות בחלק הבינוני – ארוך של העקום השקלי הלא צמוד. הביצועים העודפים של צמודי המדד נמשכים. אנו ממשיכים להמליץ על השקעה במח"מ של 5 - 6 שנים. אנו ממשיכים להמליץ על אחזקה מאוזנת בין שקלים לא צמודים לצמודי מדד. בנוגע לפערי הריבית בין ישראל לארה"ב, אנו סבורים כי פערי התשואה השליליים צפויים לשמור על יציבות בתקופה הקרובה ואולי להתרחב מעט בעיקר בטווח הקצר של העקום.
"אג"ח קונצרני: נמשכות ירידות השערים החדות בסקטור חברות הנדל"ן הזרות. ירידות אלו מביאות לביצועי חסר משמעותיים במדדי התל בונד השקלי ומדד התל בונד תשואות שקלי. מתחילת השנה ירד משמעותית המתאם בין מדדי התל בונד צמודי המדד למדדי התל בונד השקליים הלא צמודים. בסקטור הבנקים מומלץ מעבר מהשקעה בשטרי הון עליונים להשקעה באג"ח".