רוסאריו קראו את הדוח הרבעוני של שופרסל והם רואים רבעון מוצלח נוסף בענף קמעונאות המזון. בסיכום הרבעון השני, החברה עומדת בכל התחזיות שהצגנו ואף מעבר. בנוגע לגידול ב-Capex בשל הקמת הפרוייקט החדש, מדובר בגידול של 150 מיליון ש"ח לשנה (סך הפרוייקט יעמוד על 600 מיליון ש"ח) ואנו מעריכים כי החברה במהלך שנים אילו תיאלץ לצמצם את השקעותיה השוטפות ברכוש הקבוע כדי לא להעמיס הוצאות כבדות. בשל כך, נעריך כי ב-4 השנים הקרובות ה-capex יעמוד על כ-450 מיליון ש"ח לשנה. הרווחיות התפעולית של הרשת גבוהה מהציפיות שהיו לנו במודל שהוצאנו במאי 2018 ולמרות זאת, נותיר כרגע את השווי ההוגן למניה על 25.3 ש"ח.
אתמול פרסמה שופרסל דוחותיהן לרבעון השני. בסיכום הרבעון השני והמחצית הראשונה של 2018, ניתן לומר כי תוצאות הרשת היו חיוביות, עומדות בציפיות ואף מעבר לכך. בעקבות תוצאות שופרסל, אנו מאמינים כפי שציינו בסיכום שנת 2017 ותחזיות לשנת 2018, כי הענף כולו יציג תוצאות רבעוניות טובות.
תוצאות הפעילות: הכנסות: הכנסות הרשת ברבעון השני הסתכמו בכ-3.1 מיליארד ש"ח עליה בשעור של כ-4.8% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. עיקר הגידול נובע מהכללת פעילות ניו פארם ומפתיחת סניפים. בהסתכלות חצי שנתית ניתן לראות כי קיים גידול בהכנסות של 6.9% (כ-6.3 מיליארד ש"ח) בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. נדגיש כי בניתוח הרבעון הנוכחי צריך לקחת בחשבון את הפרשי העיתוי של חג הפסח. בשל כך ניתן לראות כי קיימת ירידה רבעונית של כ-2.4% במכירות של חנויות זהות וזאת בשל הפרשי העיתוי של החג.
רווחיות גולמית: הרווח הגולמי הרבעוני הסתכם בכ-851 מיליון ש"ח, שעור של 27% בהשוואה ל- 25.6% ברבעון המקביל אשתקד. אפשר לומר ששופרסל נמצאת באופן יציב ברמות רווחיות גולמית של מעל ל-26.5%. רמות רווחיות אילו נובעות בשל שיפור בתנאי הסחר של הרשת, גידול בנתח המותג הפרטי ומהלכי התייעלות בפעילות המרלו"ג ושרשרת ההפצה של הרשת. להערכתינו, שיערוי הרווחיות של הרשת ימשיכו לעלות ככל שפעילות הפארם תוטמע.
רווחיות תפעולית: החברה שמרה על רמת רווח תפעולי גבוהה למרות הגידול בהוצאות מכירה, שיווק הנהלה וכלליות כתוצאה מאיחוד פעילות הפארם, עליות השקת כרטיסי האשראי וגידול בשכר המינימום. הרווח התפעולי לרבעון במגזר הקמעונאות הסתכם ב-97 מיליון ש"ח, שיעור של 3.2% מההכנסות בהשוואה ל-101 מיליון ש"ח ובשיעור של 3.4% מההכנסות ברבעון המקביל אשתקד. נדגיש כי רווח זה כולל בתוכו את ההפסד שנבע מהשקת כרטיס מועדון כרטיסי האשראי. אם ננטרל את תוצאות המועדון, שהסתכמו בהפסד של 2 מיליון ש"ח (לעומת רווח של 15 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד), נקבל כי הרווח בפועל עומד על למעלה מ-110 מיליון ש"ח, עלייה ביחס לרבעון המקביל אשתקד.
נדל"ן – שופרסל ממשיכה לפתח את תחום הנדל"ן ובמהלך הרבעון התקשרה בעסקת קומבינציה משמעותית באזור התעשייה ברעננה להקמת מרכז משרדים בקרקע השייכת לחברה.
השקפת רוסאריו: שופרסל ממשיכה לקדם מהלכים עסקיים במטרה להאיץ את צמיחתה: פיתוח הנדל"ן, רכישת ניו פארם, פיתוח האונליין, הגדלת נתח המותג הפרטי ושופרסל לעסקים כל אילו משמשים לחברה מנועי צמיחה עתידיים.
כמו כן, תנאי השוק המטיבים מספקים לרשת סביבה נוחה להמשיך לצמוח ולהטמיע מהלכים אילו. החברה ממשיכה לשמור על שיעורי רווחיות גבוהים ולהערכתינו מגמה זו תמשיך גם בעתיד.
בנוסף הרשת משקיעה בכל הכוח בתחום האונליין. ברבעון השני דיווחה החברה על פרויקט להקמת מחסני אונליין אוטומטיים בהשקעה של 600 מיליון ש"ח. פרוייקט מסוג זה נועד כדי להבטיח את הצמיחה העתידית של הרשת. גם פיתוח של תחום הנדל"ן, שעד כה לא פותח, יאפשר לרשת להציף ערך נוסף.