שרותי בריאות כללית העלתה לאוויר מערכת בילינג חדשה מבית SAP, בסיומו של פרוייקט מוצלח, שנעשה בשיתוף צוות היישום של חברת SAP. היקף הפרויקט נאמד בכ- 20 מיליוני שקלים. מערכת הבילינג מנהלת את כלל מערך החיובים של 4.5 מיליון לקוחות הכללית ומשרתת כ-4000 משתמשים. המערכת משפרת את תהליכי חיוב הלקוחות מקצה לקצה, ומאפשרת יכולות ניתוח מעמיקות והצגת מצב החיובים והגבייה בזמן אמת.

 

מערכת הבילינג פועלת על גבי פלטפורמת SAP HANA, המאפשרת בין היתר לתמוך בתהליכי עיבוד נתונים מהירים של חיובים של מיליוני לקוחות, הדורשים משאבים רבים.

 

הפרויקט בוצע ע"י צוות מיוחד של חברת SAP ישראל, אשר עבד באינטגרציה מלאה עם אגף מערכות מידע ומחשוב וחטיבת הכספים של הכללית.

 

מערכת הבילינג כוללת מודולים מתקדמים דוגמת מודול PSCD לניהול גביה מלקוחות, המיועד לגופים ציבוריים, מודול ניהול המיסים TRM ומודול לניהול חוקה עסקית BRF+, אשר מאפשר לשנות מדיניות וחוקים עסקיים בקלות ובמהירות ללא צורך בשינוי קוד. בנוסף עושה המערכת שימוש במודול AIF לניטור לוגים והפעלה מחדש של מימשקים תקולים. וכן בטכנולוגיית CDS/AMDP בסביבת HANA.

 

שילוב כלל המודולים הללו מאפשר הפעלת מערך חיוב וגביה מתקדם העונה לדרישות החוק ומאפשר שינויים והתאמות מהירים בהתאם לשינויים רגולטוריים.

 

אחד היתרונות המרכזיים של המערכת הינה חוויית המשתמש המתקדמת המבוססת על טכנולוגיה חדשה של SAP : FIORI ו-5 UI. עיצוב מסכי המערכת נעשה בשיתוף מעבדות SAP.

 

משה שדה ראש אגף מערכות מידע ומחשוב בכללית : "אנו שמחים על בחירתנו ב- SAP להטמעת מערכת הבילינג של כללית, אשר תחליף את מערכת הבילינג הקיימת. המערכת אחראית לגביית מיליארדי שקלים בכל שנה. הפרויקט העביר את הכללית לחזית הטכנולוגיה בתחום הבילינג, על מנת לתת מענה טוב יותר לעבודה עם כמות מאסיבית של נתונים, להשיג רמות דיוק גבוהות יותר ויכולות ניתוח ותפעול מעמיקות. אנו רואים במערכת הבילינג החדשנית חשיבות אסטרטגית בתחומי ההתייעלות ושיפור השירות וחווית לקוחותינו".

 

כרמלה סער, מנהלת ה-Billing של כללית: "פרוייקט מערכת הבילינג החדשנית של SAP הורכב מ-2 פרוייקטים מקביליים - פרוייקט הסבת נתונים ממערכת בילינג קיימת ופרוייקט הקמת מערכת הבילינג החדשה, המתבססת על טכנולוגיה חדשנית. המעבר בין המערכות היה חלק והוכתר בהצלחה. מערכת הבילינג החדשה, המורכבת ממודולים מתקדמים של SAP, הינה המערכת הראשונה מסוגה בעולם בתחום הבריאות. המשתמשים, בעיקר במוקדים שלנו שהם הראי ללקוחות שלנו, נהנים ממערכת חדשנית וידידותית המאפשרת מתן שירות מהשורה הראשונה. אני גאה בצוות הפרוייקט ,צוות מקצועי של SAP ושל שירותי בריאות כללית שעבד בשיתוף פעולה מלא והוא זה שהביא להצלחה של עליית המערכת לאוויר". סער תציג את הפרויקט במלואו בכנס ISUG הקרוב.

 

אסף אורטנר, מנהל פרויקט ה-Billing ב-SAP ישראל: "אני גאה ששירותי בריאות כללית בחרה במערכת הבילינג החדשנית של SAP, על מנת לשפר את מנגנון החיובים והגביה של הארגון, שהינו פונקציה משמעותית כאשר מדובר בגוף בריאות בסדר גודל שכזה. מערכת הבילינג של SAP כוללת חדשנות ברמה הגבוהה ביותר בתחום הבילינג, נוחות יישום ותפעול, התממשקות למערכת ה- CRM של הכללית, מערך דיווח ותובנות עסקיות והתאמה מלאה לדרישות רשויות המס בישראל. העוצמה של המערכת גלומה בהתקנתה על גבי פלטפורמת HANA, המספקת לה את הביצועים הגבוהים לטיפול בכמות כזו של נתונים וכלים חדשניים לפיתוח המערכת והפקת תובנות מן הנתונים".

 

אייל אפרת, מנהל מגזר בריאות ב- SAP ישראל, מסכם: "אחד מערוצי התקשורת העיקריים של שירותי בריאות כללית עם לקוחותיה הוא מוקד השירות. הטרספורמציה הדיגיטלית בשירות שנחשב באופן מסורתי כ-back office שמסוגל להנגיש מידע אמין, מדוייק ובזמן אמת לנציגים, מאפשרת להעניק ללקוחות שירות טוב יותר ומהיר יותר. המחוייבות של שירותי בריאות כללית לאיכות השירות היא פורצת דרך ואני שמחים להיות שותפים לדרך ולהשפיע על חווית ואיכות שירותי הבריאות של יותר מחצי מדינת ישראל".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש