סך כל התפוקה הגולמית במגזר העסקי הסתכמה ב-1,357 מיליארד ש"ח, במחירים שוטפים, שהיא כ-73% מהתפוקה במשק הישראלי (הכולל את המגזר העסקי, הממשלתי ומלכ"רים פרטיים).

 

סך כל הערך המוסף הגולמי במגזר העסקי הסתכם ב-630 מיליארד ש"ח, במחירים שוטפים, שהוא כ-61% מהתוצר הכולל במשק הישראלי.

 

מספר המשרות במגזר העסקי הגיע לכ- 2,923 אלף, שהן כ-74% מסך המשרות במשק הישראלי.

 

76% מכלל המשרות במגזר העסקי היו שייכות למגזר החברות העסקיות הלא-פיננסיות, ותרומתו של מגזר זה לתפוקה הייתה 85% ולתוצר - 81%. 6% מהמשרות במגזר העסקי השתייכו למגזר החברות בבעלות זרה ותרומתו של מגזר זה לתפוקה ולתוצר עמדה על 12% בקירוב.

 

חברות בבעלות זרה: הערך המוסף למשרה היה 452 אלפי ש"ח בשנת 2015, גבוה פי שניים ויותר מזה שנרשם בסך המגזר העסקי. התמורה למשרה שנרשמה בחברות אלו הייתה 261 אלפי ש"ח, גבוהה אף היא פי שניים (בקירוב) מזו שנרשמה בסך המגזר העסקי.

 

בתת-מגזר החברות הממשלתיות נרשמו נתונים למשרה הגבוהים ביותר, יותר מפי שניים, מאלה שנרשמו בסך המגזר העסקי.

 

כ-41% מכלל המשרות בענפי התעשייה היו שייכות לקבוצת המפעלים עתירי היצוא.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש